Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 3 mei 2024
mist 13° Mist

Tabé landgoed Hoogstad

Woensdag 5 december 2018, 08:43u

Tabé landgoed Hoogstad

 

Na 26 mooie jaren is het moment aangebroken dat Archeologische Werkgroep Helinium afscheid moet nemen van hun onderkomen op Landgoed Hoogstad.

Dat precies op deze historische plek middenin Vlaardingen de club al deze mooie jaren heeft mogen werken aan het onderzoek van de archeologie over Vlaardingen, mag best als zeer bijzonder mogen omschreven.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



Jaren waarin veel mooie momenten de geschiedenis zijn ingegaan. Boeiende projecten zijn uitgewerkt, vele duizenden en duizenden aardewerkscherven die door de handen zijn gegaan, kennis die is opgedaan en gedeeld; voor iedereen een warm welkom. Duurzame samenwerkingen hebben daar het levenslicht gezien en die zullen in de toekomst natuurlijk blijven bestaan.

 

Hoogstad, het kloppend hart van Helinium, waar de hechte band tussen de leden gesmeed wordt. Midzomerbarbecue, kerstdiner en pottenbakken in de boomgaard zorgen naast al de archeologie een onvergetelijke tijd op.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



Maar nu, in de eerste week van december, na opruimen, uitzoeken en inpakken, is de tijd aangebroken om naar de toekomst te kijken. Een volgende fase breekt aan in de nieuw in te richten werkruimte aan de Waalstraat. En een mooie bijkomstigheid, op de zelfde etage als het Archeologisch- en Bouwhistorisch depot van de gemeente Vlaardingen. Dat zal de samenwerking nog sterker maken.

 

Helinium is de afdeling Vastgoed van gemeente Vlaardingen dan ook dankbaar voor alle inspanningen die deze stap mogelijk maken.

 

tekst Hilde van wensveen

foto's Archeologische Werkgroep Helinium



1686 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 5 december 2018, 10:49