Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 29 april 2024
onbewolkt 15° Onbewolkt

Oprichting Comité van Aanbeveling door Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen

Dinsdag 27 november 2018, 22:11u

Oprichting Comité van Aanbeveling door Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen

 

De Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen organiseert al 75 jaar op Koningsdag (v.h Koninginnedag), Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) evenementen in de stad Vlaardingen.

De afgelopen jaren is de stichting geconfronteerd met dalende financiële mogelijkheden, toenemende veiligheidseisen en een daling in de capaciteit van vrijwilligers.


Om niet alleen afhankelijk te zijn van een financiële bijdrage van de Gemeente Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., is het plan opgevat om met een aantal personen uit de Vlaardingse gemeenschap in gesprek te gaan om te onderzoeken welke uitbreidingsmogelijkheden, ondersteuning en mogelijk nieuwe financieringsbronnen er zijn om in de toekomst de evenementen te kunnen blijven organiseren. Zeker ook met het oog op het jubileumjaar 2020 (75 jaar herdenken en vieren van de bevrijding). Dit wil de stichting graag groots gaan aanpakken.

 

Uit gesprekken met diverse Vlaardingse organisaties uit het sociaal maatschappelijk- economisch- en culturele werkveld, is gebleken dat velen de visie en inzet van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen van harte onderschrijven. De toekomstige leden van de Commissie ondersteunen het gedachtegoed van de SNGV en willen een actieve bijdrage leveren, in de vorm van gevraagd en ongevraagd advies, en stellen waar mogelijk hun netwerk ten dienste van de SNGV. Hierdoor weet de SNGV zich gesteund om in de komende jaren en met veel enthousiasme de evenementen te kunnen uitvoeren.

 

Leden van het comité :
Dirk Jan van de Weerdt - Voorzitter Ondernemersfonds 
Gerrit van Toor - Stichting Vlaardingen Partners 
Hewi Hoogendijk - Voorzitter IKV 
Roel van Tongeren - Voorzitter MKV 
Jan Willem Vogels - Directeur Rabobank Schiedam/Vlaardingen/Rotterdam Noord 
Renske Verbeek - Directeur Stadsgehoorzaal 
Desiree Curfs - Directeur Stroomopwaarts 
Paul van Meurs - Geuzenpenning (lid Uitvoeringscommissie), oud-voorzitter SNGV
Jan Anderson - Oud-ondernemer, erelid SNGV, Streekmuseum Jan Anderson

 

Annemiek Jetten, Burgemeester van Vlaardingen en beschermvrouwe SNGV, is enthousiast over het comité en de plannen en heeft daarom het gehele comité van aanbevelingen uitgenodigd voor een officieel fotomoment in de hal van het oude stadshuis, op maandag 26 november om 11.30 uur.



tekst Jan Wilmer - Vice Voorzitter SNGV

Fotografie Ada Onderdelinden-Visser


1207 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 28 november 2018, 16:27