Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 29 april 2024
licht bewolkt 18° Licht bewolkt

Kindergemeenteraad op het stadhuis

Dinsdag 27 november 2018, 20:58u

Kindergemeenteraad op het stadhuis

 

Maandagavond 26 november waren de kinderen de baas op het stadhuis van Vlaardingen.

Voor de tweede keer vond er een kindergemeenteraad plaats op het stadhuis. Vanuit vier basisscholen kwamen kinderen uit groep 8 naar het stadhuis. In de middag werkten de kinderen hun voorstellen voor de stad uit. Vervolgens startte om 18.00 uur onder voorzitting van burgemeester Annemiek Jetten de vergadering van de kindergemeenteraad in de raadszaal.

 

De kinderraad beslist in deze kindergemeenteraad welk voorstel wordt uitgevoerd. Op deze manier maken de kinderen kennis met het bestuur van de gemeente en leren zij hoe democratie werkt. Dit keer doen scholen uit Vlaardinger Ambacht, Babberspolder en Oostwijk mee aan de kindergemeenteraad. Vorig jaar waren dat scholen uit de Holy wijk.

 

De leerlingen van Het spectrum, De Jan Ligthart, De Avonturijn en Het Christal debatteerden er in de vergadering flink op los over hun nieuwe ideeën voor de stad. Ook mochten zij vragen stellen aan de raadsleden Robin Bonger van GroenLinks en Josette Hogewoning van ONS.Vlaardingen.

 

De Kinderen van de vier scholen hadden allemaal erg duurzame plannen! De voorstellen gingen om duurzame picknicktafels🍏, het verminderen van plasticafval🗑, energiebesparing door led-lampen💡en natuureducatie🐝. Allemaal mooie groene plannen dus!

 

Het plan van de Jan Ligthart school, om de lantarenpalen bij ‘t hof te voorzien van led-lampen heeft uiteindelijk gewonnen. Maar ook de drie andere plannen waren zeker heel mooi en ook nog goed uitgewerkt.🌿💪🏼

Als dit de toekomst van Vlaardingen is, komt het wel goed met de stad!

 

 

Berichtbron Gemeente Vlaardingen / Groen Links Vlaardingen



1427 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 27 november 2018, 21:11