Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 29 april 2024
half bewolkt 19° Half bewolkt

Bemanning Zr. Ms. Vlaardingen bedankt gemeente Vlaardingen voor de genoten gastvrijheid en het fijne weekend

Maandag 26 november 2018, 20:57u

Bemanning Zr. Ms. Vlaardingen bedankt gemeente Vlaardingen voor de genoten gastvrijheid en het fijne weekend

 

De mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen lag voor een bezoek aan Vlaardingen aan de kade bij de Maasboulevard van vrijdag 23 nov. t/m maandag 26 nov. 2018

 

Een traditie

Wat een goed weekend beloofde te worden, is een prachtig weekend geworden !

Het is altijd speciaal als een marineschip haar naam gevende stad aandoet. Ons vorige bezoek was inmiddels alweer meer dan anderhalf jaar geleden, dus het werd ook wel weer eens tijd.

 

Het weekend begon op vrijdag met een bezoek van burgemeester Jetten en wethouders, samen met mensen die betrokken waren bij de organisatie van “Vlaardingen 1018”. Uiteraard was onze beschermvrouw Olga de Boer de Snaijer ook aanwezig. Zij is de dochter van mw. De Snaijer de Boer, die ons schip heeft gedoopt. Het behelst een puur ceremoniële taak en er zijn geen verplichtingen aan verbonden, maar wij hopen dat dit een traditie in wording is. Wist u dat op dit moment, wij het enige Nederlandse marineschip zijn die een beschermvrouw heeft?

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



IJzerkoekjes & Vulcaan bier

Na een tweetal toespraken en uitwisseling van de giften (ik mag u zeggen dat de bemanning heeft genoten van de ijzerkoekjes en Vulcaan bier) heeft een deel van de bemanning een rondleiding verzorgd voor de gasten, waarna onze befaamde “blauwe hap” (wederom traditie) genoten kon worden. Later in de middag/ avond sloten wij de dag af met een receptie voor genodigden.

 

Wij vinden dat we de samenleving op meerdere manieren kunnen dienen en met een bezoek aan het Vlaardingen museum met bewoners van Soenda hebben wij daar invulling aan geven. Het was een mooie dag en wij hopen dat de bewoners het net zo naar hun zin hebben gehad als wij.

De zaterdag voor dit deel van de bemanning was natuurlijk nog niet voorbij zonder een bezoek aan de zeillogger VL92 Balder. Een zaterdag goed besteed!

Het andere deel van de bemanning bleef grotendeels aan boord voor het organiseren van de “open house” van die dag.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



Nadat wij gastheer zijn geweest, waren de rollen even omgedraaid en heeft een groot deel van ons de Vlaardingse horeca bezocht, dat bleek wederom een succes want wij hebben goede verhalen gehoord.

 

Na een kalme zondag is de maandag reeds begonnen en zijn wij inmiddels vertrokken naar zee. Ons volgende bezoek zal ergens halverwege volgend jaar zijn als het schip voor groot onderhoud gepland staat. Traditioneel gezien brengt een delegatie van de bemanning haar scheepsbel naar het gemeentehuis om deze te bewaren zolang Zr. Ms. Vlaardingen in groot onderhoud ligt. Zodra het schip uit haar onderhoud komt, zal de bel door de volgende bemanning weer opgehaald worden om weer aan boord dienst te doen. Hiermee blijven de banden met de gemeente aangehaald.

 

Wij willen de gemeente en bewoners van Vlaardingen hartelijk bedanken voor de genoten gastvrijheid en het fijne weekend in Vlaardingen. We hopen snel weer terug te zijn !

 

Harry Bos

Sergeant Technische Dienst

Zr. Ms. Vlaardingen


Foto’s Harry Bos, Paul Meuldijk & Cees Groen



Meer fotoseries / artikeltjes van dit bezoek :

 

FotoSpecial - Mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen aan de Vlaardingse kade : Klik Hier

 

Video -Aanmeren Zr. Ms. Vlaardingen aan de Vlaardingse kade : Klik Hier

 

Artikel - Bemanning Zr. Ms. Vlaardingen samen met bewoners Soenda naar Museum Vlaardingen : Klik Hier

 

FotoSpecial - Eerder bezoek van de Zr. Ms. Vlaardingenop op 10 maart 2017 aan Vlaardingen : Klik Hier

 


1153 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 26 november 2018, 21:34