Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 7 mei 2024
lichte regen 14° Lichte regen

Meer MSC cruiseschepen langs Vlaardingen

Vrijdag 23 november 2018, 08:42u

MSC Magnifica langs het Deltahotel


Meer MSC cruiseschepen langs Vlaardingen

 

Cruiserederij MSC heeft voor haar grote cruiseschepen 7 aankomsten voor 2019 en 11 aankomsten voor 2020 geannuleerd voor de cruiseterminal in Amsterdam.

 

De rederij is nogal ontstemt over de gemeente Amsterdam, vanwege een komende toeristenbelasting van 8 euro per cruisepassagier per 1 januari 2019. Met zo’n 2500 passagiers per aankomst, die dan veelal voor twee dagen zouden moeten betalen is dit een heel bedrag. De rederij heeft daarom de 18 aankomsten op Amsterdam geannuleerd.

 

Het ligt voor de hand dat de cruiseterminal in Rotterdam dan heel wat grote MSC cruiseschepen te gast krijgt. De toeristen kunnen dan meteen Rotterdam bezoeken of een busexcursie maken naar het Amsterdamse. De rederij heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel van de 18 aankomsten er naar Rotterdam gaan. IJmuiden heeft overigens ook nog een cruiseterminal, waar de schepen op kunnen aanvaren.

 

Twee keer langs Vlaardingen

Voor één aankomst in Rotterdam, “moeten” de schepen dan toch mooi twéé keer langs Vlaardingen ! Veel scheepsbeminnende Vlaardingers zullen de beslissing van de rederij vast niet erg vinden en zullen nu wat vaker op de Vlaardingse kade staan.

 

Foto’s Cees Groen


MSC Magnifica langs Vlaardingen


1459 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 23 november 2018, 08:45