Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 7 mei 2024
zeer lichte bewolking 14° Zeer lichte bewolking

Openbare besluiten college B&W - dinsdag 20 november 2018

Woensdag 21 november 2018, 22:12u

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op dinsdag 20 november 2018

 

>> Raadsvoorstel tot het vaststellen van het 1e wijzigingsbesluit Verordening maatschappelijke ondersteuning MVS 2018 <<
Het college van B&W heeft besloten om het raadsvoorstel tot het vaststellen van het 1e wijzigingsbesluit Verordening maatschappelijke ondersteuning MVS 2018 vast te stellen.

 

Bijlage:
wijzigingsbesluit Verordening maatschappelijke ondersteuning MVS 2018 (pdf, 162kB)


Toelichting:
In de Verordening maatschappelijke ondersteuning MVS 2018 zijn de tarieven voor Pgb, bijdragen in de kosten voor algemene- en maatwerkvoorzieningen en de tegemoetkoming meerkosten vastgesteld. Als gevolg van een indexering is de verordening geactualiseerd met tariefswijzigingen vanaf 1 januari 2019.

 

>> Herzien informatiebeveiligingsbeleid <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het nieuwe strategische en tactische informatiebeveiligingsbeleid vast te stellen.

 

Toelichting:
Eind 2015 is het informatiebeveiligingsbeleid op basis van de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) vastgesteld. Dit beleid moet periodiek herzien worden. In de herziene versie is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) opgenomen ter vervanging van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Het normenkader BIG blijft ongewijzigd.

 

>> Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de overeenkomst Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek aan te gaan.

 

Toelichting:
Eind 2014 tekenden 54 partijen samen met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek. Naast de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken werd deze ondertekend door gemeenten, vervoerders, verladers, autofabrikanten, onderzoeksinstituten en branche- en belangenorganisaties. De doelstelling van de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek is het verduurzamen van de binnenstedelijke logistiek. Deze Green Deal wordt ook in MRDH- verband door de 23 gemeenten ondertekend. De ondertekening betekent dat de gemeente de intentie uitspreekt in regionaal verband maatregelen te zullen ondersteunen, ontwikkelen en uitrollen die bij kunnen dragen aan de doelen van de Green Deal. Met de ondertekening bekrachtigen de gemeenten de gezamenlijke ambitie. In regionaal (MRDH-) verband wordt verder gewerkt aan het vaststellen en uitvoeren van een regionaal maatregelenpakket.

 

>> Raadsvoorstel tot vaststelling zienswijze deelname MRDH aan Coöperatieve Vereniging NDOV-DOVA <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het raadsvoorstel tot vaststelling zienswijze deelname MRDH aan Coöperatieve Vereniging  NDOV-DOVA vast te stellen.

 

Bijlage:
Raadsvoorstel Coöperatieve Vereniging  NDOV-DOVA (pdf, 1MB)


Toelichting:
Het college heeft het raadsvoorstel vastgesteld. Het betreft een zienswijze aan de MRDH, onder voorbehoud van het te nemen raadsbesluit op 19 december. De zienswijze is afgestemd met Schiedam en Maassluis. In de zienswijze wordt aangegeven dat Vlaardingen positief staat tegenover deelname van de MRDH aan de Coöperatieve Vereniging Nationale Data Openbaar Vervoersinformatie (NDOV) en Decentrale OV-Autoriteiten (DOVA).

 

>> MER-beoordelingsbesluit bestemmingsplan 'Koggehaven perceel M1, M2 en M3' << 
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om:

1. In te stemmen met het niet opstellen van een milieueffectrapport (MER) voor het bestemmingsplan "Koggehaven perceel M1, M2 en M3".
2. In te stemmen met concept MER-beoordelingsbesluit bestemmingsplan "Koggehaven M1, M2 en M3".


Toelichting:
Het ontwerpbestemmingsplan Koggehaven perceel M1, M2 en M3 maakt de vestiging van een bedrijf aan de Koggehaven mogelijk. Hiervoor heeft de initiatiefnemer een aanmeldingsnotitie opgesteld. De DCMR heeft de notitie beoordeeld en geconcludeerd dat er geen milieueffectrapport noodzakelijk is. De bijdrage van het verkeer leidt niet tot overschrijdingen van de grenswaarden ten aanzien van luchtkwaliteit. Ten aanzien van geluid is er geen belangrijk nadelig milieueffect. Het beoogde bedrijf is geen risicovolle inrichting en vormt dan ook geen extern veiligheidsrisico voor omliggende objecten.

 

>> Raadsvoorstel tot vaststelling van de Re-integratieverordening Participatiewet MVS 2019 <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het raadsvoorstel over de Re-integratieverordening Participatiewet MVS 2019 vast te stellen.

 

Bijlage:
Re-integratieverordening Participatiewet MVS 2019 (pdf, 272kB)


Toelichting:
Het aanpassen van de re-integratieverordening beoogt een betere aansluiting op de uitvoeringspraktijk. Begeleiding en ontwikkeling richting betaald werk staat centraal met oog voor de individuele omstandigheden van de betreffende persoon. De voorzieningen die in deze verordening opgenomen zijn dragen bij aan het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt en vergroten daarmee de kansen op duurzame uitstroom.

 

>> Raadsmemo winteractiviteiten Binnenstad 2018 <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsmemo winteractiviteiten binnenstad 2018 vaststellen.

 

Bijlage:
Winteractiviteiten (pdf, 49kB)


Toelichting:
Het college heeft besloten een subsidie te verlenen aan de Stichting Stadshart voor het organiseren van winteractiviteiten in de komende kerstperiode. Een onderdeel vormt een kleine schaatsbaan op de Markt. De raad is met een memo geïnformeerd.

 

>> Raadsmemo Verplaatsen bovenbouw groepen Palet Centrum naar de Broekweg <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsmemo ‘Verplaatsen bovenbouw groepen Palet Centrum naar de Broekweg’ vastgesteld.

 

Bijlage:
Raadsmemo verplaatsen bovenbouwgroep Palet Centrum (pdf, 105kB)


Toelichting:
Het raadsmemo is opgesteld naar aanleiding van de vragen die gesteld zijn door de heer  M. Hoogenboom van  CU/SGP. In de beantwoording geeft het  college een nadere toelichting op de gestelde vragen. In de collegevergadering van 10 juli 2018 is besloten om zes bovenbouwgroepen van Palet Centrum te verplaatsen naar een locatie op de Broekweg. De zes groepen worden verplaatst, om het leerlingenaantal bij basisschool Palet Centrum terug te brengen naar een acceptabele hoeveelheid leerlingen dat in het onderwijsgebouw gehuisvest kan worden. Voor omwonenden Broekweg is in samenwerking met het schoolbestuur in september een informatiebijeenkomst georganiseerd, waarbij omwonenden hebben meegedacht over de inrichting van de locatie van de tijdelijk huisvesting op het terrein bij de Broekweg. De kosten voor de tijdelijke huisvesting passen in het investeringsplan.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


862 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 21 november 2018, 22:20