Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 3 mei 2024
onbewolkt Onbewolkt

Koninklijke Erepenning voor Gloria Toonkunst Vlaardingen

Zondag 18 november 2018, 15:57u

Koninklijke Erepenning voor Gloria Toonkunst Vlaardingen

 

Zaterdagavond 17 november heeft het koor Gloria Toonkunst Vlaardingen de Koninklijke Erepenning ontvangen vanwege het 100-jarig jubileum van de vereniging.

 

Het koor gaf zaterdagavond een jubileumconcert in de Grote Kerk in Vlaardingen. Na de pauze van het concert overhandigde burgemeester Annemiek Jetten de Koninklijke Erepenning aan de voorzitter van het bestuur van het koor mevrouw Marion Martijn. Sinds jaar en dag levert Gloria Toonkunst een belangrijke bijdrage aan het rijke, culturele leven van Vlaardingen.

 

Koninklijke eer voor Gloria Toonkunst Vlaardingen

De Plv. Algemeen secretaris van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin heeft de Commissaris van de Koning van de provincie Zuid Holland officieel bericht, dat de Koninklijke Erepenning aan Gloria Toonkunst Vlaardingen is toegekend. Zijne Majesteit de Koning heeft gunstig beslist.

 

Gloria Toonkunst Vlaardingen
Het Toonkunstkoor Vlaardingen is ontstaan in 1918. In 2008 vond een fusie plaats met het koor ‘Gloria in Excelsis Deo’ (ook opgericht in 1918). Zo is de nieuwe naam ontstaan: Gloria Toonkunst Vlaardingen. Op dit ogenblik heeft het koor 92 leden. Aad van der Hoeven was tot 2016 43 jaar de vaste dirigent van het koor. In 2016 droeg hij het stokje over aan Bas van Houte.

 

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling. Om voor een Erepenning in aanmerking te komen moet een vereniging zich onder andere op haar terrein onderscheiden. De vereniging en haar bestuursleden moeten te goeder naam en faam bekend staan.

 

Eerdere uitreikingen
In 2006 ontving het Gemengd Rijnmondkoor ook een Koninklijke Erepenning en in 2004 het Vlaarding’s Mannenkoor Orpheus.

 

 

tekst Gemeente Vlaardingen / foto's Gloria Toonkunst



1194 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 18 november 2018, 16:14