Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 3 mei 2024
onbewolkt Onbewolkt

De oude Loper in een nieuw jasje !

Donderdag 15 november 2018, 19:27u

De oude Loper in een nieuw jasje !

 

In november en december staat winkelcentrum De Loper natuurlijk volop in het teken van de decemberdagen met gezellige lichtjes en feestelijke etalages. Na deze sfeervolle periode krijgt het oudere deel van het winkelcentrum een flinke opknapbeurt. 

 

Het gedeelte van De Loper vanaf de Jumbo tot en met de passage naar het tweede plein wordt opgeknapt. De nieuwe inrichting geeft het oude gedeelte een eigen karakter met veel groen, een speelse inrichting en plek om even te zitten en elkaar te ontmoeten. Behalve sfeer, is er ook aandacht voor meer praktische zaken zoals het stallen van fietsen en goede verlichting.

 

Met inbreng van omwonenden en ondernemers heeft de gemeente het volgende inrichtingsplan gemaakt :

>> Het oude deel van winkelcentrum De Loper is het gedeelte van de Jumbo tot en met de overkapping naar het tweede plein.

>> De volledige inrichting van het winkelcentrum gaat veranderen: bestrating, afwatering, groen, openbare verlichting en meubilair

>> Ook is er aandacht voor het stallen van fietsen, ruimte voor uitstallingen van de winkels en veiligheid

>> In het nieuwe ontwerp krijgt het winkelcentrum een eigen karakter en spelen gastvrijheid, bruikbaarheid en veiligheid een belangrijke rol

>> Het definitief ontwerp is inmiddels klaar en wordt aanbesteed

>> De aannemer zal voor aanvang van het werk met de ondernemers van De Loper overleggen over de werkwijze en fasering om er voor te zorgen dat ondernemers en aannemer zoveel mogelijk rekening kunnen houden met elkaars bedrijfsvoering en dat het winkelend publiek zo min mogelijk overlast krijgt van de werkzaamheden!

>> In november kiest de gemeente welke aannemer het project gaat uitvoeren. Daarna kunnen de voorbereidende werkzaamheden beginnen. Rond april 2019 heeft de oude Loper zijn nieuwe jas aan.

 

 

Werkzaamheden starten na de feestdagen
De werkzaamheden beginnen na de feestdagen en zullen naar verwachting in april afgerond worden. De winkeliers, de gemeente en de aannemer zetten zich in om er voor te zorgen dat de werkzaamheden zo min mogelijk afdoen aan het winkelplezier van bezoekers van het winkelcentrum. De winkels blijven tijdens de werkzaamheden gewoon open.

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


Definitief ontwerp - DE LOPER


1136 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 15 november 2018, 19:35