Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 28 april 2024
bewolkt 13° Bewolkt

"Een muzikale reis door Zuid-Afrika" in Grote of St. Janskerk te Schiedam

Donderdag 8 november 2018, 16:18u

"Een muzikale reis door Zuid-Afrika" in Grote of St. Janskerk te Schiedam

 

Zaterdag 10 november geven Gelske van der Duin en Yolande van den Berg in de Sint Janskerk in Schiedam een inloopconcert. Hun programma hebben zij de titel "Een muzikale reis door Zuid-Afrika" gegeven.

 

Aanvang om 15.00 uur en de toegang is vrij

 

Gelske van der Duin vertolkt als alt Zuid-Afrikaanse gedichten, op muziek gezet door Yolande van den Berg, die ook de begeleiding op de piano voor haar rekening neemt. De gedichten dragen titels als: 'Gedig vir jou', 'Deuntjie', 'Draaikewers', 'Seemeeu', 'Nag see - Suidkus' en 'Woordwens'. Daarnaast brengt het duo 2 gedichten van Boerneef, op muziek gezet door Pieter de Villiers ten gehore.

 

Yolande van den Berg, Zuid-Afrikaanse van geboorte, maakte uit liefde voor de muziek de overstap van register-accountant naar een conservatoriumopleiding met als hoofdvak: piano. Deze opleiding sloot zij in 2014 succesvol af. Yolande begeleidt zowel solisten als koren. Zij is de vaste pianiste van het Rotterdamse dameskoor Collegium Caccini die ook regelmatig op onze inloopconcerten te zien zijn.

 

Gelske van der Duin is aan het Schumann-conservatorium afgestudeerd als zangdocente en klassiek zangeres. Al tijdens haar studie is zij zelf als zangdocente gaan werken. Daarnaast treedt zij op als soliste en werkt dan samen met Yolande van den Berg.


724 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 8 november 2018, 16:20