Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
half bewolkt 11° Half bewolkt

Sophia van Droffelaar heeft sterk gezwommen tijdens NJK

Maandag 29 oktober 2018, 22:43u

Sophia van Droffelaar heeft sterk gezwommen tijdens NJK

 

Afgelopen zaterdag 27 oktober deed Sophia van Droffelaar, zwemster van Zwem Vereniging Vlaardingen Schiedam, mee aan de Nederlands Junioren Kampioenschap lange afstand.

 

Zij zwom zich zeer sterk naar de 5de plaats op de 800m vrije slag.

Met een tijd van 09.41.64 verbeterde zij haar inschrijftijd met 7 seconden en daarmee zette ze haar beste seizoentijd neer. Helaas niet voldoende voor een podiumplaats. Maar met dit mooie persoonlijk record kan ze terug kijken op een geslaagde deelname aan het kampioenschap.



LAC-LAM circuit gestart

 

Zaterdag 27 oktober is er in het eigen zwembad van ZVVS, De Kulk de 1ste wedstrijd in het LAC-LAM circuit gezwommen. In dit circuit worden (hele) lange afstanden gezwommen, die uiteraard zijn aangepast op de leeftijdscategorie.

 

Dit keer stond er onder andere de 1500m vrije slag op het programma. Een afstand die niet vaak gezwommen kan worden, en voor de minioren Jasmine Matuskova, Nikodim Markovic, junioren Stella van Droffelaar en Dave Dirks, was het dan ook de eerste keer dat ze de afstand zwommen. En dat deden ze allen in een mooie tijd. Ook de masters Karin Stein, Herma Hakker-Huijser, Erik Offeringa, Marco Schoenmakers zwommen de afstand. Waarbij het voor de jonge zwemmers leuk was om te zien, dat zij sneller waren dan bijna alle masters.

 

Wil je ook eens meetrainen bij het wedstrijdzwemmen je bent van harte welkom. Informatie vind je op de website www.zvvs.nl

 

tekst Gertjan van der Vaart / foto Kees-Jan van Overbeeke

 


1134 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 29 oktober 2018, 22:59