Vrijdag 26 april 2024
bewolkt Bewolkt

Verdiende overwinning Zwaluwen op FC ’s-Gravenzande

Zondag 28 oktober 2018, 17:15u

Zwaluwen begon uitstekend aan de wedstrijd. Het zette FC ’s-Gravenzande gelijk onder druk en kwam al vroeg op voorsprong. Ondanks een groot aantal kansen werd er pas vlak voor de rust voor de tweede keer gescoord. Na de 0-3 leek de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg kreeg een penalty en scoorde de aansluitingstreffer in blessuretijd. Dat was niet voldoende en Zwaluwen nam verdiend drie punten mee naar huis.

(door Ernest Kegel)

Zwaluwen opent sterk tegen de lijstaanvoerder. Al na zeven minuten kan Joseph Gonsalves, na een pass van Jerry Scholman, de 0-1 aantekenen. Doelman Danny Koning kan een vrije trap van Vincent van Dorp via de lat uit zijn doel houden en even later houdt hij een hard schot van Scholman met zijn vuisten tegen.

Dat doet hij gelijk daarna nog een keer. Raoul Gillet geeft een steekbal op Scholman en de doelman keert het schot. Weer een minuut later houdt hij een schot van Van Dorp tegen en schiet Sten Wever de rebound naast. ’s-Gravenzande zet er één kansje tegenover als Marvin van Tienen de bal na een schot niet klem heeft. De bal wordt weggewerkt door de verdediging. Vlak voor de rust kopt Frank Broos nog naast het Zwaluwendoel. Wever is dan zijn directe tegenstander de baas en zijn voorzet wordt onder druk door Roy Vermolen het eigen doel binnen gewerkt (0-2).

Na de rust gaat Zwaluwen door en creëert een aantal kansen. Toch duurt het tot de 67e minuut voordat Scholman kan scoren. Hij rond een pass van Wever prachtig af (0-3). Even later een goede actie van Gillet gevolgd door een goede voorzet. In vrije positie schiet Gonsalves naast. Het had de bekroning voor beide spelers moeten zijn voor een goede wedstrijd.

Dan ziet scheidsrechter Winkel in een overvol strafschop waar geduwd en getrokken wordt een strafschop in een duw van Van Dorp. Ruben de Groot schiet de bal onberispelijk in (1-3). Tevin Biekman gaat er namens Zwaluwen vandoor, wordt neergelegd en Winkel geeft slechts geel. Diep in blessuretijd valt nog de 2-3 als Patrick Triep de bal diagonaal langs Van Tienen kopt. Dan lijkt het nog spannend te worden maar al spoedig klinkt het laatste fluitsignaal.

Zwaluwen verdiend naar huis met drie punten. De kansen op een veel hogere uitslag werden helaas niet benut. Volgende week een thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels. Aanvang 14.30 uur.

632 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 28 oktober 2018, 17:16