Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 26 april 2024
licht bewolkt Licht bewolkt

De MS Braemer

Dinsdag 23 oktober 2018, 20:45u

De MS Braemer

 

Het cruise seizoen loopt al weer aardig op zijn end. Buiten de wekelijkse AidaPerla, krijgen we wederom een keertje de Magellan op 29 oktober 2018, de AidaBella, een aantal keren de AidaMar en op 10 december 2018 als laatste de Marco Polo.

 

Bij Vlaardings Nieuws wordt door Ernst Lohmann regelmatig aandacht besteed aan de cruise schepen. Echter de Braemar, die donderdagmiddag 31 mei 2018, na een dagstop aan de Rotterdamse Parkkade, langs het Vlaardingse Hoofd voer, is er wat bekaaid afgekomen. Terwijl het wel een bijzonder schip is. Het schip was op een “Mystery Tour” en dook onverwacht op in Rotterdam. Wij spotten het schip bij Vlaardingen op weg naar het ruime sop van de Noordzee. De volgende haven op deze “Mystery Cruise” werd Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Het is een prachtig, wat kleiner schip, met een mooie subtiele waterlijn. Echt even wat anders dan de grote oceaanreuzen die tegenwoordig vaak voorbijkomen.

 

De ms Braemer is gebouwd in 1993 op de werf Union Navale de Levante in Valencia, Spanje en heeft een bewogen geschiedenis achter de rug.

Het zusterschip is de huidige Celestyal Nefeli, welke meestal in het Middellandse Zeegebied vaart.

 

>> Artikel gaat verder onder de afbeelding <<



Gebouwd als Crown Dynasty voor Crown Cruise Line kwam het in de vaart als Cunard Crown Dynasty voor de gerenommeerde rederij Cunard, bekend van de Queen-schepen. In 1997 werd het de Crown Majesty voor Majesty Cruise Line, maar in hetzelfde jaar werd het de Norwegian Dynasty voor Norwegian Cruise Line. Na nog even met de originele naam te hebben gevaren kwam het schip in 2001 in de vloot van Fred Olsen en kreeg het de huidige naam Braemar. De vroegere witte romp is een aantal jaren geleden vervangen door de donkere romp, wat de nieuwe huisstijl van Fred Olsen geworden is. De naam Braemar is afkomstig van een dorp in Schotland. Het ligt in het Cairngorms National Park. Het is een gemeente in Aberdeenshire, nabij Aberdeen. De Braemar vaart in de zomermaanden in noordwest Europa en is in diverse havens te bewonderen, van Ierland tot de Baltic.

 

Scheepsgegevens zijn als volgt:

IMO: 9000699

MMSI: 311541000

Call Sign: C6SY7

Flag: Bahamas [BS]

Gross Tonnage: 24344

Deadweight: 2978 t

lengte Overall x Breedte: 195.82m × 22.52m

Year Built: 1993

aantal Passagiers: 929

bemanning: 371

 

Het lijkt er niet op dat het schip in de komende jaren weer in Rotterdam aankomt, vandaar dat we nu nog maar even moeten genieten van de plaatjes van afgelopen bezoek in mei.

 

tekst & foto's Ernst Lohmann


Fotoalbum MS Braemer


1159 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 23 oktober 2018, 20:51