Vrijdag 26 april 2024
zeer lichte bewolking Zeer lichte bewolking

VV Zwaluwen verliest in derby van Spijkenisse

Zondag 14 oktober 2018, 13:31u

Zwaluwen vergat de kansen te benutten om op voorsprong te komen en werd daarvoor afgestraft. Vlak voor de rust sloeg Spijkenisse binnen drie minuten twee keer toe. Na de rust een aandringend Zwaluwen. Met een formidabele goal van Sten wever werd het nog even spannend, maar enkele minuten later is de spanning weg na een intikker van kees Tol.

(door Ernest Kegel)

Zwaluwen begint fel aan de wedstrijd. Na enkele minuten een heerlijke actie van Ully Rosa op rechts. Zijn prima voorzet belandt op het hoofd van de vrijstaande Giliomar Leona die geen hoek uitkiest maar over kopt. Na een goed kwartier spelen kopt Joseph Goncalves tegen een verdediger aan en zodoende blijft het nog steeds gelijk.

Een vrije trap vanaf de punt 16-meter van Vincent van Dorp is net te hoog voor de instormende Leon Krznaric en zodoende blijft het nog steeds 0-0.

Dan nadert de rust en slaat Kees Tol genadeloos toe met een hard schot in de verre hoek (0-1). Dan beslist scheidsrechter Kloet de wedstrijd. Tol omspeelt Marvin van Tienen, schiet vanaf een moeilijke hoek op het doel, waar Krznaric uitglijdt. In een poging de bal weg te koppen komt de bal op zijn schouder en fluit de scheidsrechter voor hands. Dat kan. Maar om dan rood te geven is een belachelijke beslissing.

Daar heeft Peter de Lange geen boodschap aan en schiet de strafschop onberispelijk binnen (0-2).

Na de rust een verbeten Zwaluwen dat naar de aansluiting op zoek gaat.

Een lange solo van Goncalves eindigt op rechts met een schot in de verre hoek. Doelman Amezrine zit er nog net aan en daardoor kan de verdediging de bal net voor de doellijn wegwerken. Met 10 man knokt Zwaluwen voor wat het waard is en legt goed combinatievoetbal op de mat. Mogelijkheden voor Spijkenisse zijn er ook maar schoten op doel vliegen hoog over of naast.

Vlak voor tijd een prachtige aansluitingstreffer van Sten Wever. Een voorzet voorbij de tweede paal wordt prima terug voor het doel gekopt door Van Dorp. Een werkelijk fantastische omhaal zorgt voor de 1-2. Lang duurt de feestvreugde niet, want vier minuten later tikt Tol de 1-3 binnen en fluit Kloet voor de laatste keer.

Zwaluwen verliest van de koploper maar laat een uitstekende indruk achter.

1148 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 oktober 2018, 13:33