Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte motregen 14° Lichte motregen

Programma bekend van Open Monumenten Dag Vlaardingen 2018

Zaterdag 25 augustus 2018, 11:23u

Dit jaar wordt de Open Monumentendag gehouden op zaterdag 8 september. Zoals gewend bent, zijn op die dag een aantal prachtige monumenten open voor publiek. Ook zijn er activiteiten georganiseerd op de Koningin Wilhelminahaven, houdt het Stadsarchief een open dag en wordt er een archeologische boring gedaan bij de Grote Kerk. Bovendien zijn er twee lezingen georganiseerd voorafgaand aan de Open Monumentendag.

 

Dit jaar is het thema In Europa. Met dit thema sluit de Open Monumentendag in Nederland aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het accent zal dit jaar liggen op wat ons in dit deel van de wereld bindt, met aandacht voor internationale architectuurstromingen, verschillende culturen en de internationale invloed van handel op Vlaardingen. Bovendien vieren we dit jaar de Slag bij Vlaardingen van 1018.

 

Waarom een foto van het Hof op de voorpagina van het programmaboekje, vraagt u zich wellicht af. Vlaardingen was in 2010 de groenste stad van Europa. Had Wilhem van Ruytenburch ooit kunnen bedenken dat zijn achtertuin een representatie zou kunnen zijn van de band tussen Vlaardingen en Europa? Met dank aan Cees Groen, de winnaar van de fotowedstrijd van 2017, voor het maken van de foto.

 

Ter aanvulling van dit programma zal de organisatie in de krant en op sociale media informatie over de Open Monumentendag publiceren. Houd dus de Facebookpagina, Open Monumentendag Vlaardingen, goed in de gaten.

 

Voor het volledige programma gaat u naar de website van Open Monumentendag Vlaardingen:

LINK : http://www.stichtingerfgoedvlaardingen.nl/activiteiten/OMD2018/home

 

U kunt ook het programma downloaden en eventueel uitprinten :

DOWNLOAD LINK : http://www.stichtingerfgoedvlaardingen.nl/documenten/2018/programma_omd.pdf

 

 

 


1874 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 25 augustus 2018, 11:35