Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 13 augustus 2020
geheel bewolkt 31° Geheel bewolkt

Speuren, spelen en beleven in Museum Vlaardingen, in de komende herfstvakantie

Vrijdag 12 oktober 2018, 23:48u

Speuren, spelen en beleven in Museum Vlaardingen

In de komende herfstvakantie valt er voor kinderen weer veel te doen in Museum Vlaardingen. Speuren in de kelder naar vriendjes, spelend leren bij Boer en Burcht en leven als een echte boer bij Stoere Boeren op het Veen.

 

Speuren tijdens Kinderboekenweek

In de herfstvakantie kunnen kinderen het Kinderboekenweekthema Vriendschap al speurend onderzoeken in Museum Vlaardingen. We zijn benieuwd of ze alle bekende vriendjes uit kinderboeken en van de televisie kunnen terugvinden in de kelder.

 

Boer en Burcht

Onze familie doe-tentoonstelling Boer en Burcht gaat ook gewoon door. Gewapend met een boekje vol wetenswaardigheden, opdrachten en andere leuke dingen, leren kinderen hoe men leefde en werkte in het Middeleeuwse Vlaardingen anno 1018.

 

Stoere boeren op het veen

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden voor het Blankenburgtracé in 2016 stuitten de onderzoekers op een middeleeuwse terp. Dat bleek het begin van een lange reeks ontdekkingen te zijn. In ons theater is de expositie Stoere Boeren op het Veen te vinden. Hier kunnen kinderen archeologische vondsten uit de veengrond bekijken, van stenen potten en andere gebruiksvoorwerpen tot een echte eenden schedel. Topstuk van de collectie is de oudste wan van Nederland, die werd gebruikt om graan te zeven. Ook kunnen zij een quiz doen om te ontdekken of ze zelf ook een stoere boer(in) zijn. Heb zij wel genoeg te eten? Heb zij het warm genoeg? Bij deze quiz moeten kinderen als een echte boer in ieder seizoen keuzes maken.

 

 

berichtbron Museum Vlaardingen


555 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 12 oktober 2018, 23:50