Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 26 april 2024
bewolkt Bewolkt

Openbare besluiten van college van B&W - 2 oktober 2018

Dinsdag 2 oktober 2018, 21:02u

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op dinsdag 2 oktober 2018

 

>> Benoeming buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten twee personen te benoemen als buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand per 2 oktober 2018 voor de duur van het dienstverband vastgesteld.

 

>> Raadsmemo aanwijzing veiligheidsrisicogebied per 15 oktober 2018 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft:

1. kennisgenomen van het besluit van de burgemeester tot aanwijzing van het     veiligheidsrisicogebied per 15 oktober 2018,
2. de raadsmemo aanwijzing veiligheidsrisicogebied per 15 oktober 2018 vastgesteld.


Bijlage:
Aanwijzing veiligheidsrisicogebied (pdf, 2MB)


Toelichting:
Sinds september 2011 heeft de politie de mogelijkheid om preventief te fouilleren in veiligheidsrisicogebieden. Tot 10 september 2018 zijn er in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden 1246 personen gefouilleerd. Deze fouilleringen vonden plaats op a-selectieve basis. Hierbij zijn in totaal 51 personen aangehouden en er werden in totaal 64 wapens aangetroffen. Er zijn 133 personen gefouilleerd en 31 personenauto's doorzocht.

 

Hierbij zijn er 12 messen aangetroffen en in beslag genomen. In verband hiermee werden 6 verdachten aangehouden. Bij één verdachte werden er tevens verdovende middelen aangetroffen. Op grond hiervan heeft de burgemeester besloten over te gaan tot het verlengen van de periode tot 15 april 2019. De preventieve fouilleringen worden op gezette tijden uitgevoerd op last van de officier van justitie.

 

>> Vaststellen CAR-UWO wijzigingen <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft de wijzigingen conform de circulaire van 24 juli 2018 per 1 oktober 2018 vastgesteld.

 

Toelichting:
Dit artikel verplicht CAR-UWO organisaties bij de inhuur van payroll-werknemers met de payroll-werkgever - naast de al verplichte beloningselementen (de zogeheten inlenersbeloning) voor payrollwerknemers- drie extra beloningselementen uit de CAR-UWO toe te passen.

 

>> Herplaatsingsonderzoek ertskranen <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft:

1. kennisgenomen van de conclusies van het rapport en besloten om de aanbevelingen van BOEi op te volgen;
2. besloten geen vervolgstappen te ondernemen om de ertskranen Vulcaanhaven te behouden;
3. de raadsmemo vastgesteld;
4. kennisgenomen van de besluit- en bedankbrief aan de eigenaar.


Bijlage:
Raadsmemo ertskranen (pdf, 87kB)


Toelichting:
Het college heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar mogelijkheden om de ertskranen die nu aan de Vulcaanhaven staan te verplaatsen en een nieuwe bestemming te geven. De resultaten van dit onderzoek zijn er nu. De conclusie is dat verplaatsing en herbestemming niet realistisch zijn binnen het beschikbare tijdspad en met de huidige financiële middelen. De aanbevelingen uit het rapport worden opgevolgd.

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1417 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 2 oktober 2018, 21:08