Vrijdag 26 april 2024
zeer lichte bewolking Zeer lichte bewolking

Zwaluwen en XerxesDZB in evenwicht met "nul tegen nul"

Zondag 30 september 2018, 20:45u

Het was niet best aan de Zwaluwenlaan deze middag. beide ploegen leverden veel strijd maar kwamen niet tot goed voetbal. De Rotterdammers waren gekomen voor één punt en namen die ook mee naar huis. Zwaluwen creëerde wel meer kansen, maar niemand wist er één van af te ronden. Zodoende eindigde de wedstrijd zoals hij begon met 0-0.

(door Ernest Kegel)

Al in de 2e minuut zorgt Justin van Mullem voor gevaar. Hij schiet in de handen van doelman Wesley van der Molen. Erger is dat hij tijdens de actie ten val komt en met een schouderblessure het veld moet ruimen. Een streep door de rekening van trainer Danny Schenkel. Even later een kans voor Joseph Goncalves die ten val wordt gebracht maar scheidsrechter Harold van de Ketterij geeft geen penalty maar een corner. Zwaluwen dringt aan maar weet weinig te creëren. Een hard schot van Goncalves gaat via een verdediger naast en een vrije trap van Vincent van Dorp eindigt in de muur. Vlak voor de rust schiet Van der Molen een bal tegen Jerry scholman aan, maar de bal gaat niet over de doellijn. Op slag van rust een uitval van XerxesDZB, maar Moreno Marengo schiet vrij opkomend de bal over het doel.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. XerxesDZB zakt in en Zwaluwen zoekt naar een opening. De balsnelheid ligt te laag om voor veel gevaar te zorgen. Toch komen er mogelijkheden. Een indraaiende vrije trap van Van Dorp wordt doorgekopt maar de inkomende Leon Krznaric schiet de bal enkele centimeters boven de lat. Vlak daarna Raoul Gillet weg op rechts maar hij vergeet de bal voor de goal te geven en lijdt balverlies. Mario Nijgh geeft een prima voorzet op Goncalves, maar ook die ziet zijn kopbal net over gaan. Dan nog een uitstekende actie van Scholman die meerdere verdedigers uitspeelt, goed voor geeft, maar de inzet wordt door de doelman met een reflex uit de goal geslagen. Zwaluwen drukt tot het laatste fluitsignaal maar krijgt vandaag de bal niet tussen de palen. Zo eindigt de wedstrijd in 0-0.

749 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 30 september 2018, 20:46