Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 19° Onbewolkt

Regenboogvlag op Coming Out Dag

Maandag 11 oktober 2021, 20:24u

Regenboogvlag op Coming Out Dag


Vandaag, 11 oktober 2021, wapperde de Regenboogvlag op het stadhuis van Vlaardingen. Het is Coming Out Dag. Op deze dag besteden we aandacht aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender of intersekse persoon (lhbti+) openlijk voor de eigen seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Uit de kast komen is voor veel mensen niet vanzelfsprekend en nog vaak ongemakkelijk. Daarom zetten we ons ook in Vlaardingen in voor dit onderwerp en geven we aandacht aan Coming Out Dag.

 

Vanochtend ontving wethouder Ivana Somers op het stadhuis een aantal raadsleden van Vlaardingen en Maassluis en enkele vertegenwoordigers van organisaties die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond inzetten voor de acceptatie van lhbti+-ers. Het groepje maakt op deze Coming Out Dag  een tour langs Regenbooggemeenten om op een sympathieke manier aandacht te vragen voor het onderwerp. De tour startte bij COC Rotterdam en eindigt bij de uitreiking van de Jelle Bruggemans-penning in Schiedam.

 

Vlaardingen Regenboogstad
Als gemeente zetten we ons sinds 2019 via Vlaardingen Regenboogstad samen met inwoners, verenigingen en organisaties in voor de acceptatie van lhbti+-ers (lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en interseksen) in onze gemeente. ‘Jezelf zijn en houden van wie je wil. Iedereen moet zich thuis en veilig voelen in Vlaardingen.’ Dat is het motto van Vlaardingen Regenboogstad. 

 

Samenwerken 
Inclusiviteit is een actueel thema dat op veel plekken op de agenda staat. Ook in Vlaardingen is het belangrijk dat we samen werken om ervoor te zorgen dat alle jongeren én volwassenen kunnen zijn wie ze willen zijn. Daarom werken we onder de vlag van Vlaardingen Regenboogstad actief samen met onder andere KADE40, de Kroepoekfabriek en COC Rotterdam.

 

Activiteiten
Vanuit Vlaardingen Regenboogstad worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een dansvoorstelling voor kinderen van de basisschool in Kade 40 begin november, lessen op basis- en middelbare over diversiteit en meerdere activiteiten rondom Paarse Vrijdag op 10 december. Bewustwording, ontmoeting en ondersteunen zijn de centrale thema’s van alle activiteiten. 

 

Het logo van Vlaardingen Regenboogstad is vanaf 9 november ook te zien op het brugwachtershuisje bij de Oude Havenbrug in het centrum.

 

Meer weten? 
Vlaardingen Regenboogstad heeft een account op Instagram en Facebook waar mensen de activiteiten kunnen volgen. Ook kan iedereen vragen stellen via info@vlaardingenregenboogstad.nl.  


berichtbron Gemeente Vlaardingen


1565 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 11 oktober 2021, 20:27