Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Vol verwachting klopt ons hart… Sinterklaas-intocht Vlaardingen gaat door!

Zondag 3 oktober 2021, 21:48u

Vol verwachting klopt ons hart… Sinterklaas-intocht Vlaardingen gaat door!

 

Voelde u al een lichte versnelling van de hartslag? U bent niet de enige. Ieder jaar klopt menig hart vol verwachting, maar sinds corona is daar ook een beetje angst bij gekomen: Hij komt, hij komt! Of komt hij toch niet? Laat die angst maar varen: de stoomboot is onderweg en de voorbereidingen zijn in volle gang om Sinterklaas te ontvangen aan de Westhavenkade!

 

Het zal niemand ontgaan zijn dat de maatregelen weer iets meer zijn versoepeld. Volgens de statistieken blijven de nieuwe coronabesmettingen dalen. De grote vraag was dan ook wat er gaat gebeuren met de sinterklaasintocht. Na een goed gesprek met de Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga kreeg het bestuur van CJV gisterenmiddag het verlossende bericht: de Sinterklaas-intocht gaat door!

Voorzitter Dirk-Jan van der Ende: “Er is veel constructief overleg geweest met de gemeente Vlaardingen. We hadden al een scenario klaarliggen om van de intocht een besloten evenement te maken. Maar nu hebben we groen licht van de gemeente om op een veilige manier een volledige intocht neer te zetten. Zo kunnen we er toch weer een feest voor iedereen van maken.”

 

Dat de intocht buiten is, de bezoekers over de gehele route langs het water ruimte hebben en het een komen en gaan is van toeschouwers, speelde allemaal mee in de overweging om de intocht door te laten gaan. De kersverse burgemeester Wijbenga is enthousiast over de intocht die zijn eerste ontmoeting met de Sint in Vlaardingen zal zijn: “Ik kijk er naar uit om Sinterklaas aan de kade van onze stad te mogen ontvangen!”

 

Verandering in de COVID-cijfers

Mocht het zo zijn dat de COVID-cijfers verslechteren en er nieuwe maatregelen komen vanuit het kabinet dan heeft de Vlaardingse intocht de mogelijkheid om terug te vallen op het plan om de intocht als een besloten evenement te laten plaats vinden.

 

Zaterdag 13 november De Vlaardingse intocht vindt plaats op zaterdag 13 november. Meer informatie volgt binnenkort op www.sintinvlaardingen.nl en de Facebook-pagina www.facebook.com/sintinvlaardingen


Stoomboot en pietenboten varen Oude Haven van Vlaardingen binnen1520 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 oktober 2021, 21:54