Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte regen 14° Lichte regen

Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen aanbevolen als nieuwe burgemeester van Vlaardingen

Maandag 28 juni 2021, 21:33u

Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen aanbevolen als nieuwe burgemeester van Vlaardingen


De heer drs. B. (Bert) Wijbenga-van Nieuwenhuizen is de beoogde nieuwe burgemeester van de gemeente Vlaardingen. Dit heeft de gemeenteraad maandagavond 28 juni 2021 in een extra raadsvergadering besloten. Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen volgt Bas Eenhoorn op, die sinds december 2019 waarnemend burgemeester is in Vlaardingen.

 

Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen is op dit moment wethouder en locoburgemeester in Rotterdam. Voor zijn wethouderschap was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Woonbron en bekleedde hij diverse functies bij de politie. 

 

De Vertrouwenscommissie, bestaande uit 13 door de raad benoemde raadsleden, heeft de afgelopen maanden de voorbereidingen getroffen voor de aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. Er solliciteerden 14 kandidaten op de vacature. Na overleg met de commissaris van de Koning is hieruit een selectie gemaakt. In het vervolg van de selectieprocedure kwam Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen als beste kandidaat naar voren.

 

“Met zijn persoonlijkheid en zijn energie heeft hij alles in zich om de verbinding te maken met Vlaardingers, zowel op straat als op het Stadhuis, en Vlaardingen met trots op de kaart te zetten”, zegt Stefanie Solleveld, voorzitter van de Vertrouwenscommissie.

“Met zijn ruime ervaring als bestuurder en in diverse functies bij de politie heeft hij een achtergrond die uitstekend aansluit bij een stap naar de functie van burgemeester in Vlaardingen. Hij kent bovendien de regio, heeft een groot netwerk en is gewend aan een stevige politieke cultuur’’.

 

Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen is geboren op 7 februari 1964 te Haarlem. Hij heeft Politicologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is gehuwd, heeft vier volwassen kinderen en woont nu nog in Rotterdam.

 

Vervolg benoemingsprocedure
Met deze aanbeveling door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht. Hierna volgt de benoeming bij Koninklijk Besluit. De verwachting is dat Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen op 9 september a.s. tijdens een bijzondere raadsvergadering wordt geïnstalleerd door de commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Vanaf dan heeft Vlaardingen weer een kroonbenoemde burgemeester.

 


Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen aanbevolen als nieuwe burgemeester van Vlaardingen


berichtbron Gemeente Vlaardingen


1939 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 28 juni 2021, 21:40