Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte regen 14° Lichte regen

Coach&Co Buurtbuddies gaat van start

Donderdag 17 juni 2021, 23:33u

Coach&Co Buurtbuddies gaat van start

 

Vlaardingen zit boordevol talent. Niet alleen in zichtbaar talent. Maar denk ook aan de organisatietalenten, regelaars, rustgevende luisteraars, communicatieve, sociaal krachtige en zorgzame talenten.

 

Iedereen heeft wel iets in zich waarmee je een ander op weg kunt helpen. Hiervoor is Minters in samenwerking met de Wijkteams Vlaardingen een nieuw project gestart “Coach&Co Buurtbuddies”. De bedoeling van dit project is dat vrijwilligers samenwerken met de wijkteams en Minters in de ondersteuning van Vlaardingse inwoners. De talenten en ervaringen die vrijwilligers met zich meebrengen zijn enorm waardevol om in te zetten. Zo kan een vrijwilliger meer tijd en aandacht geven aan een medebewoner dan een professional. Denk bijvoorbeeld aan het deelnemen aan activiteiten en het vinden van vrijetijdsbesteding (om zo een netwerk op te bouwen), het helpen opruimen van een huis waardoor er weer overzicht en rust komt in huis en hoofd, de post openmaken en samen lezen of het ondersteunen bij de administratieve ordening. De vrijwilliger gaat uit van wat de bewoner zelf wil en kan en bouwt vertrouwen op en werkt toe naar het aangaan van contacten in de eigen omgeving en het op eigen kracht verder kunnen.

 

Wie zoeken wij?

Voor dit project hebben wij vrijwilligers nodig, die met hun kwaliteiten willen bijdragen aan de ondersteuning van Vlaardingse inwoners. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om het team te versterken.

 

Wat ga je doen?

Een vrijwilliger voert ondersteunende taken uit tijdens of na afloop van een hulpverleningstraject van Minters of de Wijkteams Vlaardingen. Het doel is om de medebewoner te steunen in het zo zelfstandig mogelijk leren uitvoeren van praktische taken. Denk hierbij aan het werken aan een netwerk, ondersteunen in het creëren van rust en regelmaat in het leven, samen sporten, het helpen om (financiële) administratie op orde te krijgen etc. Hierbij creëert de vrijwilliger een positieve sfeer, zodat de ander zich op informele manier gesteund voelt met diverse taken. De vrijwilliger wordt begeleid door de vrijwilligers coördinator, die ook eerste aanspreekpunt is.

 

Nieuwsgierig naar wat wij jou kunnen bieden?

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan in Vlaardingen of wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact opnemen met Ilze Bot, vrijwilligers coördinator via 010 – 4351022 of per e-mail via ilze.bot@minters.nl

 

berichtbron : Minters Dienstverlening in Welzijn

 


1363 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 juni 2021, 23:35