Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 18 april 2024
bewolkt Bewolkt

Zeiler Pim van Vugt kijkt uit naar de Olympische Spelen

Woensdag 31 maart 2021, 22:18u

Afgelopen week had zeiler Pim van Vugt, uit Vlaardingen, het eerste evenement van het seizoen in Lanzarote. Dit 6 daagse evenement was misschien wel de laatste officiële wedstrijd voor de Olympische Spelen, alleen het Nederlandse evenement in Medemblik, de Allianz Regatta, staat momenteel nog op de agenda. Dit was dus een belangrijk evenement voor het Nederlandse 49er duo.

 

De overwinning in de 49er klasse, ging naar de Diego Botin en Iago Lopez (ESP). Tweede eindigden de Denen Jonas Warrer en Jakob Precht Jensen. De derde plaats wordt bezet door de Ieren Robert Dickson en Sean Waddilove, die zich met dit resultaat plaatsten voor Tokyo 202One.
 
Grote afwezige waren Peter Burling en Blair Tuke (NZL), die net namens Nieuw Zeeland de prestigieuze America’s Cup met succes verdedigd hebben en hun samen hun olympische campagne richting Tokio net weer opgepakt hebben.


 
Bart Lambriex en Pim van Vugt zijn gekwalificeerd voor de olympische spelen en pakken de vijfde plaats. Pim van Vugt gaf de volgende toelichting:
 
“We zijn blij met alle races in de gold fleet. Dat hebben we het redelijk goed gedaan. Op race 14 na, waarin we als 19de eindigden. Dat was vooral erg jammer in combinatie met diskwalificatie in race 20, voor te vroeg starten. Maar onze analyse is; we hebben gewoon iets te veel verloren in de In het begin. Maar al met al zijn we blij met de finals en zeker met de laatste dag,” besloot Van Vugt.


Het duo heeft nu nog 4 maanden om zich voor te bereiden op de Olympische spelen.

 


berichtbron TeamAllianz


1153 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 31 maart 2021, 22:21