Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 28 februari 2024
half bewolkt Half bewolkt

Coronavaccinaties GGD Rotterdam-Rijnmond op voormalig Unileverterrein

Woensdag 27 januari 2021, 21:46u

Coronavaccinaties GGD Rotterdam-Rijnmond op voormalig Unileverterrein

 

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft gebouw C op het voormalige Unileverterrein in de Rivierzone goedgekeurd als locatie voor coronavaccinaties. Dat betekent dat deze locatie voldoet aan de eisen die de GGD aan een vaccinatielocatie stelt. Ook wij als gemeente zijn van mening dat we inwoners met deze locatie een geschikte plek bieden voor het vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer de locatie open gaat en voor welke doelgroepen is nu nog niet bekend. Inwoners ontvangen via het RIVM een uitnodigingsbrief voor de vaccinatie.

 

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft gemeenten in de regio gevraagd naar geschikte vaccinatielocaties. Ook de gemeente Vlaardingen is gevraagd naar zo’n locatie. De afgelopen weken heeft de gemeente onderzocht of het gebouw op de voormalige Unileverterrein voldoet aan de eisen om deze plek tijdelijk in te richten als vaccinatielocatie. Zo is één van de eisen van de GGD dat de locatie tenminste zes maanden beschikbaar is.

 

Burgemeester Bas Eenhoorn: “We zijn van mening dat gebouw C op het voormalige Unileverterrein een geschikte plek is voor het vaccineren van onze inwoners de komende maanden. Het gebouw staat op dit moment leeg en is goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. We zijn nu volop aan het werk om alle voorbereidingen te treffen voor het zo snel mogelijk kunnen vaccineren van onze inwoners. De GGD bepaalt op welk moment de locatie open gaat.”   

 

GGD bepaalt inzet van de vaccinatielocatie
Wanneer de locatie open gaat en voor welke doelgroepen is nu nog niet bekend. De GGD volgt de landelijke vaccinatiestrategie en bepaalt op welk moment welke vaccinatielocatie in de regio Rotterdam-Rijnmond open gaat. Dit doet de GGD op basis van de beschikbaarheid van het vaccin. Omdat Nederland vooralsnog minder vaccinaties geleverd krijgt dan de planning was, zal het vaccineren nog niet in alle locaties in de regio die hiervoor gereed zijn, van start kunnen gaan. 

 

Inwoners ontvangen via het RIVM een uitnodigingsbrief voor de vaccinatie. In deze brief staat een landelijk telefoonnummer van de GGD voor het maken van een afspraak. Inwoners kunnen zelf kiezen op welke locatie ze gevaccineerd willen worden.

 

Vervoer
Inwoners gaan met eigen vervoer naar de locatie. Er is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen en auto’s. Mensen die geen vervoer hebben, worden in eerste instantie gevraagd om hulp te vragen van familie, kennissen of buren. De locatie is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf bus/metrostation Vlaardingen-Centrum is het 900 meter lopen. Ook zijn wij in overleg met de RET om een tijdelijke halte op te nemen in de dienstregeling vanaf bus/metrostation Vlaardingen-Centrum naar de locatie. Als ook dat geen mogelijkheid is, kunnen inwoners wellicht gebruik maken van een WMO-voorziening.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen / foto Google Streetview


1735 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 27 januari 2021, 21:48