Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 20° Onbewolkt

Vlaardingen sluit aan bij ‘Meld een Vermoeden’

Woensdag 27 januari 2021, 21:29u

Vlaardingen sluit aan bij ‘Meld een Vermoeden’

App voor vermoedens van drugshandel, witwassen of fraude

 

Vanaf vandaag kunnen bewoners en ondernemers die een vermoeden hebben van ondermijning dit melden via de app ‘Meld een vermoeden’. Meld een Vermoeden is daarmee hét gemeentelijke centrale meldpunt voor signalen van ondermijning. We spreken over ondermijning als de bovenwereld zich met de onderwereld vermengd. Denk aan drugshandel- en productie, mensenhandel en uitbuiting, witwassen van crimineel geld, verschillende vormen van fraude en cybercrime.

 

De criminele organisaties zijn uit op macht, aanzien en geld. Voorbeelden van ondermijning komen dagelijks in het nieuws. Het is een maatschappelijk probleem dat ons allemaal raakt. Ook de gemeente Vlaardingen. 

 

Tips zijn waardevol
Burgemeester Bas Eenhoorn: “Ondermijning tast de veiligheid, de leefbaarheid en het maatschappelijke (ondernemers) klimaat aan. De overheid kan het niet alleen. Tips en meldingen van bewoners, ondernemers, bezoekers zijn van grote waarde! Hun informatie kan het begin zijn van een zaak of net dat stuk informatie bieden waardoor sneller actie ondernomen kan worden. In de afgelopen periode zijn er bijvoorbeeld meerdere grote hennepkwekerijen aangetroffen, gestolen onderdelen  in beslag genomen en situaties geconstateerd waaruit voorbereidende handelingen voor de productie van harddrugs bleken.”

 

Meld een vermoeden
Met de app ‘Meld een vermoeden’ kunnen bewoners en ondernemers (anoniem) meldingen of signalen insturen over (mogelijke) ondermijning in Vlaardingen. De gemeente ontvangt de melding en behandelt deze vertrouwelijk. Wij werken samen met politie, justitie, de belastingdienst en andere organisaties om ondermijning te voorkomen. Elke melding wordt serieus onderzocht.

 

Soms willen mensen liever anoniem een melding doen. Deze app maakt dit ook mogelijk. Maar let op; maakt u anoniem een melding, dan kan de gemeente geen terugkoppeling geven op uw melding en bij vragen geen contact opnemen. 

 

Downloaden
De app ‘Meld een Vermoeden’ is te downloaden via de App Store voor iPhone en de GooglePlay Store voor Android telefoons. Vul bij code de vier cijfers van uw postcode in.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1142 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 27 januari 2021, 21:31