Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Gemeente sluit overeenkomst voor bouw 179 woningen De Heemtuinen

Vrijdag 22 januari 2021, 14:22u

Timpaan-Heembouw en Gemeente Vlaardingen sluiten overeenkomst 179 woningen De Heemtuinen

 

In december heeft de combinatie Timpaan en Heembouw de aanbesteding gewonnen die de gemeente Vlaardingen heeft uitgeschreven voor de locatie in Westwijk aan de Frank van Borselenstraat. De 179 woningen worden gebouwd op het terrein waar de inmiddels gesloopte wooncomplexen De Valkenhof stonden.  Ook staan daar nu nog twee sporthallen, die later dit jaar worden gesloopt.

 

Het plan bestaat uit deels appartementen en deels grondgebonden woningen. Centraal in de opzet is de humane wijkgedachte en een groene omgeving, zoals de Westwijk oorspronkelijk is bedacht. Meer dan de helft van het gebied wordt met groen ingericht. Ook worden de woningen duurzaam gebouwd: alle woningen worden energieneutraal en warm water en verwarming worden opgewekt met efficiënte warmtepompen met een bodembron. Door nieuwe innovaties, slim watermanagement en een groene buitenruimte worden hittestress en eventuele wateroverlast tegengegaan. Daarnaast worden de woningen voorzien van groene delen in de gevels.Klimaat adaptief bouwen met de natuur

Om de ervaringen te kunnen delen op het gebied van duurzaam en klimaat adaptief ontwikkelen en bouwen, trekken de Gemeente Vlaardingen en Timpaan gezamenlijk op. Per heden hebben beide zich daarom aangemeld bij het platform: Klimaat adaptief bouwen met de natuur (KAN-Bouwen).


Maquette overview woningbouwplan De Heemtuinen


ondertekenmoment wethouder bouwen & wonen Ivana Somers-Gardenier en directeur Timpaan Ingeborg de Jong


Ivana Somers-Gardenier, wethouder bouwen en wonen: “Woningen bouwen in een bestaande woonomgeving vraagt altijd om de moeilijke afweging tussen de kwaliteit van woningen, buitenruimte en leefklimaat. Dit plan laat zien dat een hoge dichtheid van woningen goed samengaat met een prettig leefklimaat en een mooi ingerichte buitenruimte. Dat maakt van de Heemtuinen een zeer goede aanvulling voor de Westwijk, waar wij te maken hebben met een grote herstructureringsopgave.”

 

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “De woningbehoefte in de Rijnmondregio is erg groot en er is een wens om te investeren in woon- en verblijfskwaliteit van stedelijke wijken zoals de Westwijk in Vlaardingen. Timpaan als maatschappelijk betrokken vastgoedontwikkelaar heeft daar veel ervaring in en ik ben blij dat onze visie voor de Frank van Borselenstraat, uitgewerkt in ons plan De Heemtuin, door gemeente Vlaardingen wordt gezien als een goede bijdrage aan de toekomst van Westwijk”

 


Samen voor een Humane wijkgedachte en een groene omgeving, zoals de Westwijk oorspronkelijk is bedacht


Centrumvisie Westwijk

Deze woningbouwontwikkeling volgt uit de Centrumvisie Westwijk, waarin het plan is opgenomen om rondom Plein West een nieuw centrumgebied voor de hele Westwijk te realiseren met bijpassende voorzieningen. Aan het Erasmusplein is inmiddels een nieuwe sporthal in gebruik genomen en aan de Claudius Civilislaan wordt dit jaar een nieuwe sporthal gebouwd. De locatie aan de Frank van Borselenstraat is daarmee beschikbaar gekomen als woningbouwlocatie.

 

Het ontwikkelteam bestaat naast Timpaan (ontwikkelaar) en Heembouw (aannemer), uit KAW architecten, LAP Landscape & Urban Design (landschap en stedenbouw), AW Groep (civiele engineering), Interegion Groep (tendermanagement) en DWA (installatie-advies).

 

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de ruimtelijke procedure en de bouw.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.heemtuinen.nl.berichtbron Gemeente Vlaardingen


2297 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 22 januari 2021, 14:31