Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte motregen 14° Lichte motregen

Vlaardinger Pim van Vugt met zeilmaat Huub Lambriex naar TeamNL Zeilen Kernploeg

Zondag 8 november 2020, 12:20u

Vlaardinger Pim van Vugt met zeilmaat Huub Lambriex naar TeamNL Zeilen Kernploeg

 

Eerste olympische skiff mannen in 20 jaar

Met hun olympische kwalificatie realiseren Vlaardinger Pim Van Vugt en Haarlemmer Huub Lambriex iets wat geen enkele Nederlandse zeiler lukt sinds de introductie van deze spectaculaire skiff klasse bij de mannen, 20 jaar geleden op de Spelen van Sydney. Met deze kwalificatie promoveert dit duo nu van de talentploeg naar het keurkorps van de Nederlandse olympische zeilers; de TeamNL Zeilen Kernploeg.

 

TeamNL ZeilenI-docu video

Tijd om dit team goed te introduceren heeft TeamNL Zeilen ze gevraagd iets meer over zichzelf te vertellen en over hun samenwerking. Leer dit bijzondere duo iets beter kennen. Wie zijn deze twee atleten die Nederland eindelijk op de kaart zetten in de koningsklasse bij de mannen? In deze TeamNL ZeilenI-docu video leer je dit team beter kennen.Twee bescheiden wereldtoppers, één team

 

Huub Lambriex begon met zeilen op zijn vijfde levensjaar en zeilde al jong wedstrijden. Hoogtepunten zijn een tweede en vierde plaats op het WK Optimist in respectievelijk 2011 en 2012. Lambriex behoort sindsdien, volgens de kenners, wereldwijd altijd tot de besten van zijn generatie. Na de Optimist deed Lambriex ervaring op in verschillende jeugdklassen en ging vanaf 2017 fulltime zeilen op de Topzeilacademie in Scheveningen. Sindsdien woont de Haarlemmer ook in Scheveningen en koos hij, na zijn VWO diploma voor een full-time topsportbestaan. Saillant detail;  vader Huub Lambriex nam namens Nederland deel aan de Olympische Spelen van 1984 in de Tornado en zijn moeder Ester van Kuffeler ging destijds als algemene reserve mee naar Los Angeles.

 

Pim van Vugt zeilde vanaf zijn zevende levensjaar en begon met wedstrijdzeilen op zijn 17de. Vervolgens werd hij met zijn zus in 2016 en in 2018 wereldkampioen in de RS 500 klasse. Van Vugt is een echte allrounder in de zeilsport en heeft zichzelf op iets latere leeftijd bewezen als zeer succesvolle wedstrijdzeiler op internationaal niveau.

 


Pim van Vugt en Huub Lambriex


1688 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 8 november 2020, 12:23