Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 18° Onbewolkt

Streep door Sinterklaasintocht vanwege corona

Woensdag 14 oktober 2020, 23:03u

Streep door Sinterklaasintocht vanwege corona

 

Zoals de organisatie van de Sinterklaasintocht in Vlaardingen deze week te horen heeft gekregen op de persconferentie, is het de komende periode niet meer toegestaan om evenementen plaats te laten vinden. Dit betekent ook dat de speciale Sinterklaasintocht-voorstellingen op 14 november helaas niet door kunnen gaan.

 

Voorzitter van Sint in Vlaardingen Dirk-Jan van der Ende zegt: “We balen enorm met elkaar. Na maanden overleg hadden we een geweldig mooi programma. Iedereen stond hierachter en de locatie was geregeld. Zelfs het paard van Sinterklaas zou aanwezig zijn in de show. Maar de hoogoplopende coronacijfers zorgen ervoor dat we niet in een grote groep bij elkaar kunnen en mogen komen. Veiligheid van onze vrijwilligers en alle bezoekers staat boven alles. Hoe vervelend het ook is, met elkaar moeten we ervoor zorgen dat we het Corona-virus de baas zijn. En dat betekent voor dit jaar geen groot onthaal van Sinterklaas.”

 

Vlaardingen ontvangt Sinterklaas uiteraard nog steeds

Natuurlijk is het niet zo dat de Sint de haringstad dit jaar overslaat. Zo zijn veel basisscholen druk bezig om te bedenken hoe de Sint toch een bezoekje kan brengen aan de leerlingen.

 

Van der Ende: “We doen het ieder jaar voor de kinderen. Dat het dit jaar niet groots kan, vinden we al vervelend genoeg. We zijn nog aan het onderzoeken wat er wellicht wel mogelijk is. En zeker zullen de feestelijke Sinterklaas-vlaggen door Vlaardingen geplaatst worden!”

 

Meer weten?

Houd de website www.sintinvlaardingen.nl en www.facebook.com/sintinvlaardingen of www.instagram.com/sintinvlaardingen in de gaten voor alle informatie.

 1667 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 oktober 2020, 23:08