Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 18° Onbewolkt

Feestelijke coronaproof balkonborrel bij start verduurzaming 134 woningen Burgemeester Pruissingel e.o.

Vrijdag 10 juli 2020, 12:27u

Feestelijke balkonborrel als start werkzaamheden 134 woningen Burgemeester Pruissingel e.o.

 

Donderdag 9 juli 2020 zijn de werkzaamheden aan de woningen in het centrum officieel gestart met een feestelijke coronaproof balkonborrel. Alle bewoners van de 134 woningen aan de Burgemeester Pruissingel e.o. ontvingen thuis een borrelpakket en konden zo, corona proof, mee proosten met opdrachtgever Waterweg Wonen en aannemer BIK bouw.

 

Werkzaamheden

De woningen worden verduurzaamd met het 2nd skin concept. De naam zegt het eigenlijk al, een tweede huid zorgt ervoor dat de woningen energiezuiniger worden. Zo worden ze voorzien van nieuw geïsoleerde buitengevels die worden afgewerkt met steenstrips of stucwerk. Ze worden hierdoor niet alleen duurzamer maar krijgen ze ook een nieuw aangezicht.

De bestaande buitenkozijnen worden hersteld, geschilderd en voorzien van nieuw HR++ glas. De gemetselde balkons worden voorzien van glazen balkonhekken. Elke woning krijgt een mechanisch ventilatiesysteem. Ook worden de zolders opnieuw geïsoleerd. En voor iedere woning komen er 5 zonnepanelen op het dak voor het opwekken van elektriciteit. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk aan de buitenzijde plaats. 2nd skin zorgt voor een uitstekende isolatie waardoor de bewoners een comfortabeler huis krijgen met een stabieler binnenklimaat.

 

Proefstrang

De woningen die aangepakt worden liggen aan de Burgemeester Pruissingel, Vondelstraat, Groen van Prinstererstraat, Broekweg en Van der Driftstraat. Ook de bedrijfspanden worden aan de buitenzijde aangepakt.

 

Ondanks de coronacrisis werd eind april gestart met de werkzaamheden aan een ‘proefstrang’. Uiteraard werden daar de RIVM maatregelen in acht genomen. De proefstrang is inmiddels succesvol afgerond en het resultaat mag er zijn. Els van Dijk woont in deze proefstrang en is erg tevreden met het eindresultaat.

 

“Natuurlijk had ik soms last van het lawaai van de werkzaamheden, die overigens bijna allemaal buiten plaatsvinden. En dat we door corona nu veel meer thuis zitten maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. Maar het eindresultaat is prachtig! Als nieuw! Vrienden vroegen of ze nu ‘u’ tegen mij moesten zeggen, zo chique zit ik er nu bij” lacht de tevreden bewoonster.

 

De werkzaamheden aan de overige woningen duren nog ongeveer 10 maanden.

 


berichtbron Waterweg Wonen


1692 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 10 juli 2020, 12:32