Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
half bewolkt 18° Half bewolkt

Woningbouw Van der Kooij locatie Vlaardinger-Ambacht weer stukje dichterbij

Woensdag 8 juli 2020, 14:15u

Woningbouw Van der Kooij locatie Vlaardinger-Ambacht weer stukje dichterbij

 

Ondertekening overeenkomst door gemeente Vlaardingen en P.A. van der Kooij Holding

 

Dinsdag 7 juli is de zogeheten anterieure overeenkomst ondertekend door wethouder Ivana Somers namens de gemeente Vlaardingen en Arjan van der Kooij namens de eigenaar van het terrein, P.A. van der Kooij Holding BV. Hiermee is voor de herontwikkeling van de voormalige Van der Kooij locaties in Vlaardinger Ambacht een belangrijke stap gezet.

 

In deze anterieure overeenkomst staan afspraken over ruimtelijke, financiële en andere relevante uitgangspunten waaronder de gemeente en P.A. van der Kooij Holding BV samenwerken om te komen tot realisatie van de herontwikkeling.

 

Nieuwbouwplannen positief ontvangen door buurtbewoners

In de plannen worden de twee locaties van de voormalige Opelgarage aan de Kethelweg/Plein Emaus en het Burgemeester de Bordesplein ontwikkeld tot woningbouw. Door Kokon Architecten is een plan getekend met appartementen en eengezinswoningen, dat al aan de buurtbewoners is gepresenteerd en positief is ontvangen.


Ondertekening anterieure overeenkomst door wethouder Bouwen en Wonen Ivana Somers en Arjan van der Kooij van P.A. van der Kooij Holding BV - foto Cees Groen


Nu deze overeenkomst is getekend, zal projectontwikkelaar Prohuis B.V. samen met de gemeente en alle adviseurs het plan verder uitwerken en een bestemmingsplan laten opstellen dat de bouw van deze woningen mogelijk zal maken. In september 2020 zal een nieuwe informatiebijeenkomst worden georganiseerd.

 

Wethouder Ivana Somers is zeer verheugd met deze ondertekening: “Sinds mijn aantreden als wethouder krijg ik van de Vlaardingers de meeste vragen over dit project. Het leeft echt in de wijk, maar ook in heel de stad.”

 

Arjan van der Kooij merkt dat ook en is blij dat na een lang voortraject met deze overeenkomst de planontwikkeling nu echt concreet kan worden.

Als alles goed verloopt, kan na de zomervakantie van 2021 met de bouw worden gestart.


berichtbron Gemeente Vlaardingen


2196 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 8 juli 2020, 14:22