Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 18° Onbewolkt

Koninklijke onderscheidingen lintjesregen 2020 uitgereikt

Maandag 6 juli 2020, 15:25u

decorandi Stadsgehoorzaal


Koninklijke onderscheidingen lintjesregen 2020 uitgereikt


Op vrijdag 3 juli mocht burgemeester Bas Eenhoorn dan eindelijk de Koninklijke onderscheidingen persoonlijk uitreiken aan 19 decorandi die op 24 april (de dag van de lintjesregen) al hadden gehoord dat zij benoemd waren in de Orde van Oranje-Nassau of de Nederlandse Leeuw. Op 24 april stuurde de burgemeester hen al een persoonlijke videoboodschap en ontvingen zij een mooi oranje boeket. De minister besloot op advies van de Kanselarij der Nederlandse Orden dat op 3 juli de werkelijke uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen van de Lintjesregen kon plaatsvinden, maar alles volgens RIVM richtlijnen.

 

Door de coronamaatregelen en om familieleden en vrienden toch zoveel mogelijk aanwezig te laten zijn, heeft de uitreiking dit keer op twee locaties plaatsgevonden.

 

Om 10.00 uur bezocht de burgemeester de brandweerkazerne, waar de vrijwillige brandweerlieden hun Koninklijke onderscheiding ontvingen. De volgende personen werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau:  Aad Kooij, Dirk van Noord, Jaap Poortman, Bram Seen, Dennis Tempelaar en Robert van Vliet. Michel Swarttouw kon niet aanwezig zijn en krijgt zijn onderscheiding op een nader te bepalen datum.


onderscheidingen vrijwillige brandweerlieden


Om 11.30 uur startte de bijeenkomst in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal. Hier kwamen de overige decorandi met hun familie en vrienden bij elkaar. De volgende personen werden daar door de burgemeester op feestelijke wijze gedecoreerd:  Piet Baas, Corrie Bot- van Gilst, André Brockhus, Pierre Bronsgeest, Ron Elberse, Richard Goossens, Harm ten Kate, Johan Krebs, Anneke Schoenmakers- De Haas en Frans Verweijen. Ook echtpaar Johan en Cora van der Vlugt uit Maassluis werd in Vlaardingen onderscheiden. Hun vrijwilligersactiviteiten vinden hoofdzakelijk in Vlaardingen plaats, vandaar hun wens om de onderscheiding in Vlaardingen te ontvangen.

 

Iedereen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, behalve Richard Goossens. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 

De Vlaardingse Jopie Rietdijk-Vlasblom ontving de Koninklijke onderscheiding van burgemeester Edo Haan van Maassluis en Siddi Roza-Knol, eveneens woonachtig in Vlaardingen, ontving de onderscheiding bij het ministerie van Defensie.

 

Meer informatie over de gedecoreerden vindt u HIER

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen

fotografie Ron van Rossum


1313 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 6 juli 2020, 15:31