Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte motregen/regen 14° Lichte motregen/regen

Overeenkomst over nieuwbouw Nieuwstraat

Zondag 28 juni 2020, 12:07u

Overeenkomst over nieuwbouw Nieuwstraat


De gemeente Vlaardingen en de Vlaardingse projectontwikkelaar Van Zanten Bouw hebben een anterieure overeenkomst afgesloten over de bouw van een kleinschalig appartementencomplex aan de Nieuwstraat. Het is de bedoeling het voormalige bedrijfspand van Hosman Frères te slopen en op die plek een appartementencomplex van 16 appartementen te bouwen. De benodigde parkeerplaatsen worden gerealiseerd op eigen terrein.

 

Eerder heeft de ruimte tussen de Nieuwstraat en de Oosthavenkade de straatnaam Hendrik Kikkertplaats gekregen. Hiermee kan een adres aan de nieuw te bouwen woningen gegeven worden.

In de anterieure overeenkomst maken Van Zanten Bouw en de gemeente afspraken over de voorwaarden voor sloop en nieuwbouw en de wijze waarop de gemeente Van Zanten Bouw faciliteert bij de realisatie van het plan. Het ondertekenen van de anterieure overeenkomst is een eerste stap in dit proces. Voor de omgeving wordt nog een formele inspraakprocedure gevolgd.

 

Wethouder Ivana Somers:

“Wij hebben als gemeente een grote woningbouwopgave van 2000 woningen bovenop de ambities van het Actieplan Wonen. Dat betekent voor een stad als Vlaardingen dat we goed moeten kijken waar binnenstedelijke ontwikkelingen mogelijk zijn. De herontwikkeling van het oude bedrijfspand aan de Nieuwstraat is een uitstekende locatie hiervoor. Het ontwerp past uitstekend in de omgeving en met een groen dak is deze ontwikkeling een geschikte aanvulling voor de Oostwijk.”

 

René Hilarius, directeur Van Zanten:

”Wij hebben het voormalige pand van Hosman Frères in 2018 aangekocht voor de herontwikkeling van deze locatie. Op deze plek worden 16  ruime appartementen gebouwd, passend in de omgeving van de Oostwijk.”

 

De architectuur van Alsemgeest Design & Build refereert aan de originele pakhuizen en het invoegen van het ontwerp in de buurt. Met gestucte gevels in de plint en gemetselde gevels in de opbouw. De kozijnen, fijnmazig met roedeverdelingen, versterken dit gevoel.
Alle woningen beschikken over een parkeerplaats, berging en een buitenruimte. De link naar de oude functie van het gebouw wordt gelegd in de naamstelling van het project: ‘De Proeverij’, voor elke smaak wat wils!

 

Na de informatiebijeenkomst voor omwonenden op 8 juli start Van Zanten met de vergunningsprocedure. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal 2021 en worden de woningen opgeleverd in het tweede kwartaal 2022.


berichtbron Gemeeente Vlaardingen


2116 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 28 juni 2020, 12:11