Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 26 oktober 2020
bewolkt 10° Bewolkt

Nieuwbouw supermarkt Hoogvliet en 39 sociale huurwoningen

Zondag 17 mei 2020, 08:28u

Nieuwbouw supermarkt Hoogvliet en 39 sociale huurwoningen

 

Supermarktketen Hoogvliet gaat de vestiging aan de Parallelweg in het centrum slopen en vervangen door nieuwbouw. Het nieuw te bouwen pand biedt dadelijk niet alleen een gloednieuwe supermarkt. Ook worden er 39 sociale huurwoningen gerealiseerd met ruime parkeergelegenheid voor zowel de supermarkt als de woningen. Hoogvliet heeft Waterweg Wonen gevraagd de huurwoningen te realiseren.

 

Waterweg Wonen is erg blij met dit project. Nieuwbouwwoningen voor starters en senioren zijn zeer gewenst in het centrum van Vlaardingen. De locatie is bovendien zeer prominent, tegenover station Centrum. Dit is een belangrijke entree van Vlaardingen. Vernieuwing in dit gebied is hoognodig. Waterweg Wonen wil graag een bijdrage leveren aan de verfraaiing van deze entree. De woningen worden gasloos en zeer energiezuinig. 

Supermarkt open tijdens nieuwbouw

Supermarkt Hoogvliet blijft tijdens de nieuwbouw gewoon open. Er is een tijdelijk onderkomen gebouwd aan de andere kant van het spoor. De sloop van het oude gebouw is inmiddels gestart.

De nieuwbouw zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 klaar zijn. Woningen worden in 2021 verhuurd via Woonnet Rijnmond. De huurprijs gaat 737 euro bedragen, prijspeil januari 2020.

 

Het project is een nauwe samenwerking tussen Hoogvliet, Waterweg Wonen, de gemeente Vlaardingen, WaVo BV en Neoo BV. Het project wordt gebouwd door Waal BV.2257 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 mei 2020, 08:31