Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 26 oktober 2020
bewolkt 11° Bewolkt

De Vlaardingers kunnen en gaan weer naar hun weekmarkt

Donderdag 14 mei 2020, 21:03u

De Vlaardingers kunnen en gaan weer naar hun weekmarkt

 

De afgelopen twee maanden waren er geen weekmarkten in Vlaardingen mogelijk door het rondwarend coronavirus. Maar sinds zaterdag 9 mei mogen er weer marktkramen staan. Voorlopig alleen nog “food” kramen. De “non-food” kramen zullen waarschijnlijk al snel volgen, mits de veiligheidsregio Rijnmond dit toelaat.

 

Hierbij trekt de Gemeente Vlaardingen één lijn met de markten in Schiedam en Rotterdam. Het helpt natuurlijk ook als de bezoekers van de weekmarkt zich netjes aan de 1,5 meter regel houden.Zaterdag 9 mei was de grote “premièredag” voor de Coöperatie Weekmarkten Vlaardingen. Deze werd niet zoals gebruikelijk gehouden op het Veerplein, maar op het Schoutplein.

 

Voorzitter van de Coöperatie Weekmarkten Vlaardingen Frans Buitelaar: “Deze eerste markt sinds lange tijd is prima volgens de RIVM richtlijnen verlopen. Op het plein stonden de kramen verder uit elkaar dan anders. Ook de loopruimte voor de bezoekers waren ruimer. Hierdoor kon iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Een verplichte looproute langs de kramen voorkwam dat mensen elkaar gingen kruisen op de markt. Doordat de zaterdagmarkt goed verlopen is, kregen we ook toestemming van de gemeente om de woensdagmarkt op wederom het Schoutplein en de donderdagmarkt op winkelcentrum De Loper te organiseren.”Op de donderdagmarkt van 14 mei liepen heel wat enthousiaste bezoekers rond. Ze vonden het fijn dat de markt er weer was. Een lekker visje halen bij de viskraam, een stuk kaas bij de kaasboer en dubbeldooier eieren en verse kipfilet bij de poelier. Het kan weer ! De markt draait weer als vanouds, echter wel met de 1,5 meter afstand regel.Johannes de visboer is blij dat hij weer op de markt kan staan, maar wenst wel dat de non-food kramen ook weer snel terugkeren op de weekmarkt.

“We zijn een soort grote familie en we missen nu een paar kleine ondernemers op onze markt. Samen maken we er een vrolijke boel van en hebben met ons allen een leuk aanbod, waar de mensen uit de wijk graag op af komen.”


FotoSpecial - dondagmarkt De Loper


1264 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 mei 2020, 08:14