Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 26 oktober 2020
bewolkt 10° Bewolkt

Orgeldraaier Pepijn met ouders achter glas

Maandag 20 april 2020, 20:22u

Orgeldraaier Pepijn met ouders achter glas

 

Een nieuwe foto mét verhaal van fotograaf Tamara Heck uit haar project “Vlaardingers achter glas”

 

Orgeldraaier Pepijn, met vader Frank en moeder Claudia
Voor Frank & Claudia is er weinig veranderd, voor Pepijn staat de wereld op z’n kop. Van dagelijks naar school, therapieën volgen, begeleiding krijgen in mediërend leren, zwemles en zijn zanglessen naar thuiswerken en online therapieën. Voor een jongen die bloeit van sociaal contact een enorme opgave. Dagelijks leggen Frank & Claudia aan hem uit waarom dingen niet kunnen. Iets simpels als voorin in de bus stappen om de buschauffeur te begroeten of mee naar een winkel mag niet meer.

 

Moeder Claudia is op dit moment zoekende naar een nieuwe uitdaging. Dit komt eigenlijk nu even goed uit. Dit betekent dat er niet veel georganiseerd moet worden nu Pepijn full-time thuis is. Frank werkt op het Geuzencollege, de leerlingen zijn niet aanwezig, maar hij gaat om de dag wel naar school om dingen te regelen. Vooral de examens houden hem nu even flink bezig. Als hij thuis werkt, zit hij in de blokhut. Niet te dicht op Pepijn, want die vindt het niet storen ingewikkeld.Vader Pepijn werkt in de ochtend aan school of op Squla, Claudia helpt hem hierbij. Daarnaast waren ze al eerder aan een verbouwing begonnen, die hebben ze dan nu maar een beetje uitgebreid. “Voordeel is ook dat na 3 jaar nu alle verhuisdozen zijn uitgepakt”.
Pepijn gaat regelmatig met één van zijn ouders in de wijk draaiorgel draaien, dit heeft hij zelf bedacht. Hij wilde mensen die alleen zijn een glimlach brengen en daar wordt hij weer enorm vrolijk van.


“Het is vooral moeilijk om Pepijn uit te leggen dat wij nergens naartoe kunnen. Als hij hoort dat een van ons naar de supermarkt gaat, levert dit een terugkerend gesprek op over dat het niet kan vanwege Corona. Pepijn’s reactie is ondertussen steevast: “Corona is stom”. Gelukkig is Pepijn creatief en vindingrijk hij heeft inmiddels ook het medicijn tegen Corona bedacht: hij gaat Corona met zijn bezem wegjagen”.

 

Dankzij de coronacrisis ontstaan er ook mooie dingen. De ochtend dat Pepijn wakker werd en bedacht had dat hij voor andere mensen ging orgeldraaier. Sindsdien gaat hij meerdere keren per week op pad om op verzoek een liedje of 2 te draaien. Voor hem vooral leuk dat hij zo’n positieve aandacht krijgt. Pepijn heeft nu een paar keer in de krant gestaan en ook iedere zondag heeft hij een item in “de Rotterdamse ambassade” van Dave van der Wal. Pepijn is hier iedere keer enorm trots op.

 

De bekende Vlaardingse fotograaf Tamara Heck is een bijzonder fotoproject begonnen: “Vlaardingers achter glas”.

Tamara : “Het is nu een rare tijd voor ons allemaal. Corona heeft duidelijk impact op het dagelijks leven van iedereen, bij de één meer dan bij de ander. Jong en oud; het Corona virus is onder ons allemaal. Daarom ben ik gestart met dit fotoproject. Met dit project toon ik iemands verhaal in een enkele foto en stukje tekst ”

 

Doe ook mee aan dit fotoproject

Wil jij jouw verhaal delen en op de foto ?

Het project bestaat uit:
- Een telefonisch interview: Wat doet Corona met jou en je gezin.
Een foto op afstand van jou en eventueel partner en gezin. Bij jou thuis, en door het raam!

 

Wil je meedoen, neem dan contact op met Tamara Heck via info@tamaraheck.nl of via whatsapp 06-26980514.

Vertel kort wat over jezelf en vermeldt even je telefoonnummer!

 


VIDEO - Pepijn brengt vreugde in Vlaardinger-Ambacht


VIDEO - Pepijn brengt vreugde in Vlaardinger-Ambacht

Pepijn woont in Vlaardinger-Ambacht en houdt van aanpakken. Dat de mensen in zijn wijk nu maar telkens binnen zitten vind hij maar sneu voor hun. Vrijdagmorgen 20 maart werd hij wakker en wist meteen wat hij daaraan ging doen. Hij ging samen met zijn moeder de wijk rond met zijn draaiorgel om de boel wat vrolijker te maken. Ik kwam hem tegen en maakte er deze video van. Pepijn, je bent een TOPPER !!!!

Video Cees Groen / edit Ronald van der Bie


986 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 20 april 2020, 20:36