Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 26 oktober 2020
bewolkt 11° Bewolkt

Vierluik Vlaardingers achter glas - fotoproject Tamara Heck

Zondag 12 april 2020, 10:04u

Vierluik Vlaardingers achter glas - fotoproject Tamara Heck

 

De bekende Vlaardingse fotograaf Tamara Heck is een bijzonder fotoproject begonnen: “Vlaardingers achter glas”.

 

Tamara : “Het is nu een rare tijd voor ons allemaal. Corona heeft duidelijk impact op het dagelijks leven van iedereen, bij de één meer dan bij de ander. Jong en oud; het Corona virus is onder ons allemaal. Daarom ben ik gestart met dit fotoproject. Met dit project toon ik iemands verhaal in een enkele foto en stukje tekst ”


Marjolein van veel naar geen werk


 

Marjolein ging van veel werk naar geen werk. Ze geeft een zachte vorm van Haltha yoga lessen en vingerreflex behandelingen.Bij de yoga kunnen de mensen ook op een stoel zitten en dat maakt het voor iedereen toegankelijk.


Ontspanning ervaren en een goede adembeheersing aanbieden vindt Marjolein erg belangrijk. “Even niet moeten maar gewoon “zijn””. Hoe belangrijk in deze tijd die bij velen door angst wordt beheerst. Marjolein heeft geen moeite met het thuis zitten en houdt zich nu bezig met opruimen en lezen.

”Een beetje saai wordt het wel als je verder nergens naartoe kunt”


Reislustige woonbioloog Astrid zit nu thuis


 

Normaal gesproken reist Astrid door heel Nederland en België om woningen te onderzoeken op straling. Zij is woonbioloog en komt dus bij de mensen thuis, dat ligt nu dus stil. Daardoor heeft ze nu wel meer tijd doen wat ze het liefst doet, portretten van dieren schilderen en tekenen. Dan kan ze alle toestanden in de wereld even vergeten en dat voelt heel zen. 


Vanaf april zouden de dieren portretten tijdelijk bij Sportschool Tino Hoogendijk hangen, maar zij zijn nu ook gesloten. Om de tijd nu door te komen is Astrid aan het opruimen geweest, heeft foto’s uitgezocht, doet ze soms boodschappen, kookt en brengt het bij familie langs. Verder doet ze alles in een lager tempo, haasten hoeft nu niet, de agenda is leeg! Normaal zou het haar beangstigen, maar nu niet.
Echt moeilijk vindt ze het niet om thuis te blijven. De hond uitlaten ’s morgens vroeg en ’s avonds en verder…. “count your blessings”


Astrid: “We zijn gezond, we hebben te eten en te drinken, er zijn mensen die heel hard werken om het virus onder controle te krijgen en er zijn mensen die nu in het ziekenhuis liggen en zouden willen dat ze thuis waren. Er is een hoop slecht nieuws, maar gelukkig ook goed nieuws. De initiatieven die ontstaan en mensen die elkaar helpen, dat is mooi om te zien. En het is best wennen zo met z’n allen thuis, maar als je elkaar een beetje ruimte geeft en ontziet, we hebben er allemaal maar mee te dealen!”


Mae-An digitaal huiswerk en danslessen via Zoom


 

Mae-An vermaakt zich wel thuis! Op schooldagen maakt ze digitaal huiswerk en ook haar danslessen gaan gewoon door via zoom. Verder kan ze met het mooie weer lekker wandelen en skaten en gelukkig is er ook nog de tuin.


Kevin & Maaike : Twee laptops met twee extra beeldschermen


 

De werksituaties van Kevin & Maaike zijn erg veranderd.
Kevin is in het dagelijks leven regisseur / video-editor, maar er wordt eigenlijk niet meer gefilmd tegenwoordig, dus langzaamaan houdt het werk een beetje op. De zaak heeft er echter wel voor gezorgd dat hij thuis uit de voeten kan.
Maaike wisselt met haar directe collega de dagen op kantoor af. Zo is zij nu al een hele week thuis. Ze werkt bij Hoogerwerf for Office en zij hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat ze hier aan de slag kan. Voor Hoogerwerf is het ‘for Office’ gedeelte veranderd in ‘for Home’, want ze leveren nu veelal bij de mensen thuis.


Op de eettafel staan twee laptops met twee extra beeldschermen en opeens hebben ze een ouderwetse telefoon met kabel er aan vast. Kabels genoeg want van cleandesk-policy is inmiddels geen sprake meer. Wat wel lastig is, is het verschil tussen kantoor en woning. Doordat je de hele dag in je eigen ruimte aan het werk bent, lijkt alles steeds meer kantoor te worden en kom je moeilijker los van je werk. Hoe neem je je werk niet mee naar huis, als je thuis werkt?

 

De voor- en achtertuin zijn inmiddels spik en span. Er is echt geen onkruid meer te bekennen. Met dit heerlijke weer vinden ze hetgeen straf om buiten te werken. Als het had geregend, dan hadden ze misschien binnen wat meer klusjes gedaan, maar inmiddels is ook binnen alles op en uitgeruimd.
In de avonduren hebben ze Netflix, maar zal over het algemeen de PlayStation van Kevin aan staan. Ze zullen echter niet ontkennen dat ze zichzelf vaak genoeg wel stierlijk vervelen.


Het is moeilijk om thuis te blijven. Buiten het sociaal aspect van je familie bijna niet meer zien, is ook het sporten weggevallen en daarmee dus nog een stukje sociaal.
Daar waar Maaike normaal gesproken drie keer in de week naar de korfbal zou gaan en nog eens twee keer in de week naar de fitness is er nu enkel nog thuissport; met een yogamat oefeningen doen die snel genoeg beginnen tegen te staan.
Buiten dit zijn ze wel dankbaar dat ze een tuintje hebben om te luchten en toch zo hun steentje bij te dragen aan social distancing.


Verder is het ook erg moeilijk om buitens huis te zijn. Alleen al boodschappen doen is zo bizar tegenwoordig. Je merkt dat een deel van de mensen heel angstig is en een ander deel tegen het lakse aan. Het voelt alsof de maatschappij nieuwe normen en waarden aan het ontwikkelen is en soms gaat dat niet zo gemakkelijk.

  

Doe ook mee aan dit fotoproject

Wil jij jouw verhaal delen en op de foto ?

Het project bestaat uit:
- Een telefonisch interview: Wat doet Corona met jou en je gezin.
- Een foto op afstand van jou en eventueel partner en gezin. Bij jou thuis, en door het raam!

 

Wil je meedoen, neem dan contact op met Tamara Heck via info@tamaraheck.nl of via whatsapp 06-26980514.

Vertel kort wat over jezelf en vermeldt even je telefoonnummer!


847 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 12 april 2020, 10:11