Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 23 oktober 2020
zeer lichte bewolking 14° Zeer lichte bewolking

Tentoonstelling Bassie en Adriaan in Museum Vlaardingen uitgesteld naar oktober 2020

Maandag 6 april 2020, 23:02u

Tentoonstelling Bassie en Adriaan in Museum Vlaardingen uitgesteld naar oktober 2020

 

De opening van de tentoonstelling Bassie & Adriaan – een schat aan herinneringen in Museum Vlaardingen is uitgesteld naar oktober 2020. De expositie is een ode aan het populaire kinderduo en zou op 15 juli 2020 haar deuren openen voor het publiek. In verband met de huidige coronacrisis is besloten de tentoonstelling te verplaatsen naar het najaar. De expositie is een reis door zowel het professionele als persoonlijke leven van de twee broers. Dit wordt ondersteund met originele attributen, rekwisieten en foto- en filmmateriaal. De tentoonstelling is van 14 oktober 2020 tot 15 januari 2021 in Vlaardingen te zien.

 

“Het is ontzettend jammer dat we de tentoonstelling van Bassie en Adriaan moeten uitstellen, maar wij zien geen andere optie in deze grillige tijden. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en publiek staat voorop. Hoe leuk is het als straks, als deze moeilijke tijd achter de rug is, iedereen maximaal kan genieten van deze tentoonstelling!”, aldus Léanne Selles, directeur Museum Vlaardingen.

>artikel gaat verder onder de afbeelding<


"Tentoonstelling "een schat aan herinneringen", de kroon op ons levenswerk !"


De tentoonstelling over het leven van Bassie en Adriaan is ingedeeld in drie thema’s: The Crocksons, over hun beginjaren in acrobatiek, de diverse live-optredens, waaronder het Circus Bassie & Adriaan en hun ongekend succesvolle televisiecarrière. Ook krijgen fans een kijkje in het persoonlijke leven van de broers en kunnen ze bij de wall of fame alle awards en onderscheidingen van het kinderduo bewonderen. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, van speurtochten tot een stadstour langs diverse opnamelocaties uit de welbekende televisieserie.

De tentoonstelling is van 14 oktober 2020 tot 15 januari 2021 te zien in Museum Vlaardingen en is ontworpen door Pronk Studio Rotterdam. Voor meer informatie: www.museumvlaardingen.nl.

> artikel gaat verder onder de afbeelding <


Origineel decor van Circus Bassie & Adriaan


Over Bassie & Adriaan
Broers Bas en Aad van Toor zitten al meer dan 60 jaar in het artiestenvak. Tussen 1955 en 1980 traden zij nationaal en internationaal op met het acrobatennummer The Crocksons. Vanaf de jaren ’70 begonnen zij op te treden als het inmiddels welbekende duo Bassie & Adriaan. Naast optredens in theaters en circussen (waaronder het Circus Bassie & Adriaan) is het duo vooral bekend van de vele avonturenseries voor kinderen op tv.

 

Voor meer informatie over Bassie en Adriaan: www.bassie-adriaan.nl. De video’s van het duo zijn te vinden op hun officiële YouTube-kanaal, de liedjes te beluisteren via Spotify en Apple Music.

> artikel gaat verder onder de afbeelding <


Clown Bassie bij origineel filmrekwisiet


Over Museum Vlaardingen
In Museum Vlaardingen ontdekt de bezoeker de verhalen over de stad, de regio en de wisselwerking tussen mens en water. Deze verhalen gaan duizend jaar terug, maar krijgen ook nu nog elke dag vorm. Centraal staan mensen die pionieren en overwinnen en die samen meer bereiken dan alleen. Voor meer informatie over Museum Vlaardingen: www.museumvlaardingen.nl.


Een eerdere expositie in 2017 trok veel bezoekers !


 

tekstbron Bassie & Adriaan

fotografie Paul Meuldijk


589 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 6 april 2020, 23:12