Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 20° Onbewolkt

Oogzorgspreekuur bij 't Hart Optometrie

Zaterdag 22 september 2018, 21:24u

Optometrist Maarten de Kruif voert een netvliesonderzoek uit met een oogspiegel


’t Hart Optiek & Optometrie in Vlaardingen start met een oogzorgspreekuur op de dinsdagochtenden van 09:15 uur tot 10:15 uur.

 

Tijdens het spreekuur vinden geen behandelingen plaats, maar gaat het om een inventarisatie van klachten. Het spreekuur is kosteloos. Het zal in eerste instantie gaan om een pilot tot het eind van het jaar.

 

Eigenaar Thierry 't Hart is stellig. De huisarts - die we op de hoogte hebben gesteld en ook op de hoogte houden - weet lang niet alles en heeft ook niet de juiste aparatuur voor een screening op bijvoorbeeld staar, glacoom of macula degeneratie. De oogarts wel, maar die heeft het - zeker in deze regio - veel te druk.

De optometrist bij 't Hart, Maarten de Kruif, is niet alleen opgeleid om de meest voorkomende kwalen te herkennen en hier adequaat op te reageren, maar hij kan ook dienen als vraagbaak. Voor de patient, maar ook voor de huisarts, hoopt 't Hart met dit spreekuur op dit gebied een deel van de werkdruk van de huisarts en de oogarts te kunnen verlagen en anders toch zeker de zorgkosten.

 

Na de inventarisatie van de klachten volgt een advies. Dit advies kan nader onderzoek zijn, waarbij men de keuze heeft dit zo mogelijk ter plaatse te laten doen of in het ziekenhuis. Het advies kan ook bestaan uit het voorschrijven van producten, zoals bijvoorbeeld oogzalf of gel. Wanneer er direct medische behandeling noodzakelijk is, wordt er meteen en gericht doorverwezen. Een optometrist werkt volgens de gedragscode van het OVN.

 

Voor het spreekuur hoeft geen afspraak te worden gemaakt.


Berichtbron 't Hart Optiek & Optometrie


2019 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 22 september 2018, 21:50