Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 13 augustus 2020
geheel bewolkt 31° Geheel bewolkt

Hulp voor Buurtzorg Vlaardingen-Ambacht van buren & Schiedamse distilleerderij

Zaterdag 28 maart 2020, 11:29u

Hulp voor Buurtzorg Vlaardingen-Ambacht van buren & Schiedamse distilleerderij

 

door Cees Groen

 

Afgelopen woensdag 25 maart werd de Buurtzorg Vlaardingen-Ambacht blij verrast met een enorme jerrycan met 10 liter handalcohol van Herman Jansen distilleerderij uit Schiedam. Ook wordt de Buurtzorg nu geholpen door een groep van maar liefst 15 thuisnaaisters. Zij maken voor het zorgteam de nodige mondkapjes, in vrolijke kleuren.

 

Schiedamse borrel nu basis voor desinfecterende handgel

De bekende Schiedamse distilleerderij Herman Jansen staat natuurlijk bekend om het stoken van jenever en ander gedistilleerd. Het bedrijf heeft bekeken wat zij konden doen voor de zorg. Binnen een paar dagen hebben zij een receptuur bedacht, die de alcohol welke normaal voor hun alcoholische dranken wordt gebruikt, nu wordt ingezet als ingrediënt voor desinfecterende handgel. In totaal heeft het bedrijf 600 liter handgel gemaakt voor de ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond, welke onderverdeeld werd over haar teams.

>artikel gaat verder onder afbeelding<Kleurrijke mondkapjes

Vorige week vrijdag kreeg het Buurtzorgteam Vlaardingen-Ambacht vanuit het crisisteam de opdracht om voortaan mondkapjes te gaan dragen bij hun werkzaamheden. Aangezien deze moeilijk te krijgen zijn en dus niet voldoende voorradig, was het advies om deze zelf te maken. En hierbij worden ze nu zeer goed geholpen door vele buren !

In no-time was er een groep van 15 thuisnaaisters gevonden die nu aan de lopende band de mondkapjes maken in de vrolijkste kleuren. Zoveel zelfs, dat het Vlaardingen-Ambacht team ook al mondkapjes geeft aan andere zorgteams.

 

En Fresia’s voor de cliënten

Het geluk kon al niet op bij het buurtzorgteam met bovenstaande, maar als klapper kregen ze van een kwekerij uit het Westland bossen Fresia’s om uit te delen aan hun cliënten.

 

Desinfecterende handgel

Mocht je in een instelling, een ziekenhuis of een huisartsenpost etc. werken en je hebt desinfecterende handgel nodig, weet dan dat Herman Jansen distilleerderij het maakt in 20 liter drums met kraantje. Meer info : info@hermanjansen.com of bel 010 409 10 00


Team toont blij de jerrycan desinfecterende handgel, kleurrijke mondkapjes en de bossen Fresia's voor hun kantoor aan de Asterstraat 4


1367 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 30 maart 2020, 21:27