Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 2 mei 2024
zeer lichte bewolking 18° Zeer lichte bewolking

Weekmarkt Veerplein ging zaterdag toch door, maar hoe komende week ....

Zaterdag 14 maart 2020, 21:22u

Verse kip is vier dagen houdbaar


Weekmarkt Veerplein ging zaterdag toch door, maar hoe komende week …

 

Afgelopen vrijdag 13 maart rond het middaguur kwam vanuit de gemeente het bericht dat de weekmarkten in Vlaardingen tot 31 maart vanwege het Coronavirus geen doorgang konden krijgen. Na een goed gesprek tussen de gemeente en de Coöperatie Weekmarkten Vlaardingen kwam er aan het eind van de middag toch toestemming voor de zaterdagmarkt van 14 maart. Grote voorwaarde was wel om goed ruimte te houden tussen de kramen om de doorloop bij eventueel veel toeloop te waarborgen.

Voor weekmarkten op volgende data wordt per keer bekeken of dit nog verantwoordelijk is met betrekking tot het Corona virus.

 

Een hele opluchting voor veel ondernemers op de markt en met name zij die in de “niet houdbare producten” zitten. Veel hadden immers al hun inkoop gedaan voor deze markt en hadden hun groenten, vis, vlees en bloemen weg moeten doen. Een grote ramp voor deze veelal kleine ondernemers. Maar hoe het nu komende week verder gaat is uiterst onzeker voor de marktondernemers.

> artikel gaat verder onder afbeelding <



De heer Beytol is blij dat hij toch nog zijn groenten en fruit aan de man kon brengen :

“De markt moet gewoon door blijven gaan. Zo hier buiten heb je toch stukken minder last van een “rondhangend Corona virus”. Kijk toch eens bij de supermarkten binnen. Allemaal dicht op elkaar staan en maar hamsteren. Als er eentje staat te niezen, zijn er meteen een boel besmet. Nee, kom dan maar naar de markt om te hamsteren, maar dan wel in de frisse buitenlucht.”

> artikel gaat verder onder afbeelding <


De dochter van Wim Gelderblom helpt een klant


Wim Gelderblom van Bakkerij ‘t Stoepje is blij en dankbaar dat deze markt toch doorging vandaag, maar zijn komende week is onzeker :

“Ik sta elke week op 5 markten. Maar nu door het Coronavirus ben ik niet zeker of deze volgende week wel doorgaan. Wat moet ik nu inkopen en in welke hoeveelheid ? Vandaag zou eigenlijk al niet doorgaan, maar ben ontzettend blij en dankbaar dat dit toch doorging. Zo kon ik toch nog een deel van m’n ingekochte broodproducten verkopen.”

 

Vaak zeggen de kraamhouders aan het eind “Graag tot volgende week” tegen hun klanten. Dit kon nu niet zo, want is er komende week wel een markt in Vlaardingen ?


tekst & fotografie Cees Groen


2610 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 maart 2020, 21:40