Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 26 april 2024
bewolkt Bewolkt

Vlaardingse Stadsomroeper is weer terug

Dinsdag 25 februari 2020, 12:04u

Vlaardingse Stadsomroeper is weer terug

 

“Ik hoop op deze nieuwe plek een beetje rust te krijgen, zo op m’n oude dag”, aldus de Stadsomroeper.

 

Maandag 24 februari is het beeld van de Vlaardingse Stadsomroeper weer teruggeplaatst in het Vlaardingse.

 

Het beeld is aan de wandel gegaan, zo lijkt het. Hij heeft zijn oude plaats op de Westhavenkade verlaten en staat nu op de hoek van het Liesveldviaduct met de Westhavenkade.

 

De Stadsomroeper: “Tja, ik heb hier nu wel een mooi uitzicht, maar op m’n oude plekkie stond ik eigenlijk ook wel goed. Zeker op mooie dagen was ik het middenpunt van het vrolijk feestgedruis bij de Vlaardingse cafeetjes. Ik ging er met heel wat mensen op de foto en dat was wel leuk. Maar helaas was ik ook wel het mikpunt. Eind van de avond werd ik nogal eens heen en weer geschud, wat mijn oude gestel niet goed deed. Ook werd ik weleens omver gereden door onvoorzichtige automobilisten. Dan haalde de Kunstwacht mij weer eens van straat, lapte mij op en plaatste mij weer terug.

Poosje terug zette men mij op een hoog driehoekige verhoging. Prachtig vond ik dat !! De tijd van m’n leven !! Ik had er een heel mooi hoog plekje, kon alles overzien en met Haring en Bierfeest stond ik eerste rang voor het hoofdpodium ! Maar helaas wordt mijn gestel alleen maar ouder en broser en bleek de verhoging wat te gaan wijken. Niet zo’n veilige plek voor een oude heer als ik. Na overleg met de geleerden van de gemeente sta ik nu hier op de hoek van het Liesveldviaduct met de Westhavenkade. Ach, ook prima. Ik hoop er hier m’n oude dag leuk te verslijten. En het uitzicht is ook weer eens wat anders.”

 


fotografie IJsbrand Klok / tekst Cees Groen


1378 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 25 februari 2020, 12:13