Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 26 april 2024
bewolkt 11° Bewolkt

Vernieuwd onderwijssysteem St.-Jozef mavo

Maandag 3 februari 2020, 19:37u

Vernieuwd onderwijssysteem St.-Jozef mavo

 

De St.-Jozefmavo start in september 2020 het schooljaar met een nieuwe manier van lesgeven via het ‘schoolbalans onderwijssysteem’. De school behoudt wat haar leerlingen en ouders belangrijk vinden in de vorm van structuur, duidelijkheid, kleinschaligheid en een hoog slagingspercentage.

 

Nieuw is de nadruk op balans waarbij de leerling centraal wordt gezet. Het ‘schoolbalans onderwijssysteem’ moet de motivatie van de leerlingen verhogen, hun tevredenheid over het onderwijs verbeteren en zorgen voor meer zelfstandigheid en inzicht in het leerproces. Het nieuwe systeem moet de leerlingen nog beter voorbereiden op de veranderingen in de maatschappij.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


De gezellige huiskamer van de St.-Jozef mavo


De afgelopen twee jaar is er op de St.-Jozefmavo veel tijd besteed aan de ontwikkeling van het nieuwe onderwijssysteem. Veranderingen in de maatschappij vragen andere kwaliteiten van leerlingen, de Jozef wil haar leerlingen zo goed mogelijk klaarstomen voor de maatschappij en past daarom haar onderwijssysteem hierop aan.

Het ‘schoolbalans onderwijssysteem’ is o.a. via een forumgesprek getoetst bij de huidige ouders en leerlingen, zij reageren zeer enthousiast op de aankomende veranderingen. De school heeft gekozen voor aanpassingen die passen binnen de bestaande structuur om zo hun sterke punten te behouden.

 

Het vernieuwde systeem moet meer balans brengen in het onderwijs door middel van minder vakken per dag en meer afwisseling tijdens de lessen. Daarnaast zorgen huiswerkuren op school voor meer rust thuis.

Ook is er meer balans in toetsen door middel van voorgangstoetsen die de leerlingen zelf kunnen afnemen, zo krijgen zij ook meer inzicht in hun eigen leerproces. Bovendien zal een afwisseling tussen digitaal en papier zorgen voor meer balans in de manier van werken.


berichtbron St.-Jozef mavo


3058 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 februari 2020, 19:43