Victoria’04 behaalt goede overwinning op stug spelend HWD

Zondag 2 februari 2020, 11:15u

Oscar Knecht kopt de 0-2 binnen

HWD-Victoria’04 eindstand 0-3 (bij rust 0-2)

Doelpunten Victoria’04: Nailey Girigorie (0-1), Oscar Knecht (0-2), Denzel Asmus (0-3).

In Rotterdam behaalde koploper Victoria’04 een goede overwinning op een stug spelend HWD, dat waar mogelijk de aanval zocht. Als het vizier van de Vlaardingse aanval op scherp had gestaan, dan was een hogere uitslag zeker mogelijk geweest.

Vanaf het beginsignaal domineerde Victoria’04 grotendeels de wedstrijd. Met gevarieerd spel werd de aanval gevoed. De thuisclub bood goed tegenspel en trachtte in de omschakeling voor doelman Jens Valk te verschijnen. In de openingsfase waren Nailey Girigorie en Roy Meerten dichtbij een treffer voor Victoria’04. Na 18 minuten spelen was het dan toch raak. Na weer een vloeiend lopende aanval werd Nailey Girigorie, die met een geplaatst schot de 0-1 aantekende. HWD ging op zoek naar de gelijkmaker, doch liep zich telkens vast in de hechte Vlaardingse verdediging. In de 40ste minuut verdubbelde Oscar Knecht met een kopbal over de HWD-doelman de tussenstand tot 0-2 tevens de ruststand.

Na de pauze domineerde Victoria’04 vrijwel de gehele tweede helft, maar verzuimde ruim afstand te nemen. Keer op keer liep de aanval zich vast in de Rotterdamse achterhoede of werd teruggefloten voor (wel of niet) strafbaar buitenspel. In de 58ste minuut werd de vrij staande Denzel Asmus bereikt, die van dichtbij doeltreffend uithaalde: 0-3.

Victoria’04 nam genoegen met deze uitslag en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Kansen ontstonden nog wel voor het doel van HWD, maar de scherpte ontbrak om een ruimere overwinning te behalen.