Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 19° Onbewolkt

Vierde mozaïek zitmuur nadert voltooiing

Woensdag 19 september 2018, 20:44u

In een oude loods op het voorheen Lensvelt terrein aan de Koningin Wilhelminahaven wordt hard gewerkt. Geen zwaar werk, maar zeker wel inspannend en geconcentreerd werk. Steentje voor steentje wordt geduldig geplakt op een reusachtig groot stuk beton.

 

Zo’n 250.000 gekleurde steentjes passen er op. Een zeer precies werkje, wat dadelijk een prachtig resultaat zal opleveren !Aan de Hoflaan staan er al drie in de grasstrook tegen het brede trottoir. Zeer kleurrijke mozaïek zitbanken, welke de geschiedenis van Vlaardingen vertellen. Je kunt er heerlijk zitten zo onder de grote bomen en tegelijk je ogen de kost geven aan de Vlaardingse geschiedenis.

 

De vierde zitmuur waar nu aan gewerkt wordt, verbeeld de Vlaardingse geschiedenis van 1000 tot 1600 na Christus. Het ontwerp en de compositie is dit keer van de Vlaardingse kunstenaar Robert Daalmeijer. Hij heeft eind 2017 samen met een aantal van zijn leerlingen diverse voorstellingen getekend, die nu afgebeeld worden op de betonnen muur met mozaïek steentjes.Prominent in beeld komt de slag bij Vlaardingen in 1018 met natuurlijk graaf Dirk III. Daarnaast een mozaïek beeltenis van de stadsbrand en verschillende archeologische opgravingen uit deze periode.

 

De zitbank zal vrijdag 12 oktober met zwaar transport naar de Hoflaan vervoerd gaan worden. Daags erna op zaterdag 13 oktober vind dan om 12:00 uur de officiële onthuldiging plaats.

 

foto's & tekst Cees Groen2942 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 19 september 2018, 23:10