Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 24 september 2023
half bewolkt 16° Half bewolkt

Vrijdag 26 oktober : HALLOWEEN optocht in Stadshart Vlaardingen

Woensdag 19 september 2018, 00:16u

Vrijdagavond 26 oktober wordt het vanaf 18:00 uur spannend voor de kindertjes in Vlaardingen. Dan gaat namelijk de 11e Halloweentocht door het Stadshart van Vlaardingen van start.

 

De tocht is inmiddels geheel volgeboekt en hierdoor zijn er dus geen aameldingen meer mogelijk.

Alle Vlaardingse bewoners zijn natuurlijk wel van harte welkom om de stoet ‘monstertjes’ te komen bekijken of uiteraard de deur open te doen en een heerlijke treat uit te delen.

 

Het startpunt is bij Party Eiland (tegenover de parkeergarage Hoogstraat). Daar krijgen ze hun eerste “treat”.

Vervolgens gaat het in optocht door de straten op zoek naar vrijgevende mensen/winkeliers.Halloween

De traditie van Halloween is overgewaaid uit Amerika. Het verhaal gaat over een dolende ziel niet in de hemel welkom is omdat de eigenaar zich tijdens zijn leven op aarde heel erg misdragen heeft. Maar hij kan ook niet naar de hel omdat hij de duivel heeft laten beloven dat die zijn ziel niet zou meenemen als hij eenmaal gestorven zou zijn. Nu doolt hij in het tussengebied. Het enige dat hij heeft is een vurig kooltje dat hij in een pompoen bewaart. Met deze lantaarn gaat hij nu de huizen langs en vraagt om een wonder of een traktatie (trick or treat).

 

Tot nu toe heeft hij het moeten doen met traktaties en neptovenarij. Om de dolende ziel te helpen trekken kinderen nu langs de deuren. Zij lopen iemand  te vinden die de arme ziel alsnog naar de hemel kan helpen. Of gaat het eigenlijk meer om de traktatie?

 

Jaarlijkse HALLOWEEN in Vlaardingen

Ieder jaar dossen de kinderen zich uit als monsters en zombies. Ook ouders doen enthousiast mee en begeleiden de kindjes. Onderweg treffen ze andere verklede mensen die in het donker opdoemen met gekleurde lampions en de engste kostuums.

 

Uiteraard zijn alle Vlaardingse bewoners welkom om de stoet ‘monstertjes’ te komen bekijken of uiteraard de deur open te doen en een heerlijke treat uit te delen.3071 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 24 oktober 2018, 21:48