Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 8 juli 2020
lichte regen 17° Lichte regen

Kerstkramen rond grote kerk afgelast, maar in Grote Kerk was volop kerstsfeer

Dinsdag 17 december 2019, 22:29u

Kerstkramen rond grote kerk afgelast, maar in Grote Kerk was volop kerstsfeer

 

Het is iets wat geen enkele organisatie mee wil maken…. Standhouders met een kraam een uur voordat hun kerstmarkt gaat beginnen moeten opbellen en hun vertellen dat het door te harde wind niet door kan gaan. Deze moeilijke beslissing moest toch genomen worden door de organisatie van de Vlaardingse Kerstmarkt. Een loodzware klus …

 

“Helaas moet ik u allen melden dat we in overleg met de veiligheidsinstanties en de gemeente Vlaardingen de standhouders met een kraam moeten annuleren voor vandaag. Dit besluit is vanochtend om 09.00 uur genomen en we realiseren ons dat velen al onderweg zijn om op te bouwen. We vinden het de moeilijkste beslissing die we moeten maken, voor onze standhouders die zich er op hebben voorbereid en ook wij zijn 6 maanden bezig met de organisatie. We hopen op uw begrip.

We hebben dit besluit genomen om uw veiligheid te garanderen. Kramen vangen nu eenmaal veel wind en de wind wordt té krachtig vandaag. Alles was tot in de puntjes voorbereid maar tegen dit geweld kunnen we niet op.”, aldus de organisatie.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Markt in kerstsfeer


Vrijdagavond was nog super !

De 24e editie van de Vlaardingse Kerstmarkt begon vrijdagavond nog zo mooi, met toen nog de kerstkramen rondom de Grote Kerk, het meezingconcert door het Groot Vlaardings Koor in de Grote Kerk, de lampionnenoptocht door de Binnenstad, het ontsteken van de Grootste Kerstboom van Vlaardingen. Prachtig was vervolgens het optreden van de Friese Elske DeWall met haar kerstrepertoire op het Markt podium. waarop later de dames van Ladies On Stage plaatsnamen.

>> artikel gaat verder onder de afbeeldingen <<


Sneeuwkoningin & troubadour, Elske DeWall en lampionnenoptocht


Toch volop kerstsfeer in Grote Kerk, Fransenstraat en Winkelcentrum het Liesveld

Toch was de kerstmarkt op de zaterdag na het afgelasten van de kerstkramen op de Markt niet meteen geheel over. De houten kersthuisjes op de Fransenstraat, de activiteiten op het Liesveld, het kameelrijden, de dansact op de vernieuwde Korte Hoogstraat en de vele activiteiten in de Grote Kerk konden gelukkig wel doorgang vinden.

 

In de Grote Kerk lieten veel koren van zich horen. De kerk vulde zich vanuit het koor met de mooiste klanken die de kerstsfeer goed deed. Wat een plaatje was het om zo’n voltallig koor te horen en te zien ! In de Grote Kerk stonden betoverende stands met kerstbrocante, van lief, stoer en oud… tot vintage, chic en stout! Deze sfeervolle brocante markt werd voor de tweede keer georganiseerd en trok ook dit keer heel wat bezoekers. Door het vele publiek werden ook meteen de stands met goede doelen gezien. Voor de kinderen was er een hele lange knutseltafel, waar zij zich heerlijk konden vermaken.

>> artikel gaat verder onder de afbeeldingen <<


Kerstzanger op Liesveld, fotoshoot arreslee, Skyline Sisters in Grote Kerk en kameelrijden


Afgezien van de afgelasting van de buitenkramen is het toch wel een geslaagde 24e editie van de Vlaardingse Kerstmarkt. Misschien volgend jaar de kramen in de Grote Kerk uitbreiden, zodat iedereen daar fijn binnen kan staan ??

 

Beelden en video :

Wilt u alles uitgebreid terugzien op foto en video ? Hier diverse linken :

 

FotoSpecial 1 : Kerstmarkt Vlaardingen vrijdagavond

FotoSpecial 2 : Kerstmarkt Vlaardingen zaterdag

 

Video 1 : Groot Vlaardings Koor tijdens meezing-kerstconcert

Video 2 : Ontsteking Kerstboom door wethouder Bart Bikkers

Video 3 : Optreden Zanggroep LOS (Ladies on Stage)

Video 4 : Optreden Chosen Gospel Choir

Video 5 : Optreden The Skyline Sistersfotografie, video & tekst Cees Groen


825 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 29 december 2019, 22:22