Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
bewolkt Bewolkt

Burgemeester Annemiek Jetten treedt af

Donderdag 5 december 2019, 17:24u

Burgemeester Annemiek Jetten treedt af

Politiek klimaat vraagt om andere bestuursstijl

Burgemeester Annemiek Jetten treedt af als burgemeester van Vlaardingen. Het huidige politieke klimaat in Vlaardingen vraagt om een bestuursstijl die niet volledig aansluit bij de kwaliteiten van burgemeester Annemiek Jetten. Voor de toekomst is het beter dat een burgemeester met een andere bestuursstijl hier leiding aan gaat geven.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Installatie van burgemeester Annemiek Jetten op 9 januari 2016 in de Grote Kerk


Annemiek Jetten:

“Bijna 3 jaar geleden werd ik door de Koning benoemd tot uw burgemeester in deze levendige stad. In de afgelopen periode heb ik mij met veel energie en liefde voor u ingezet. Ik ben trots op de successen van de afgelopen jaren. Er is in hechte samenwerking met de organisatie en onze vele partners veel bereikt. Vele mooie momenten heb ik met u gedeeld en ik heb ook prachtige herinneringen aan het jubeljaar 2018 waarin we de Slag bij Vlaardingen herdachten.

Maar er waren ook moeilijke momenten, nare gebeurtenissen en situaties waarin ik zorg en troost kon bieden. En ook moeilijke momenten voor mijzelf en mijn gezin. Vlaardingen heeft een aantal grote opgaven die veel bestuurskracht vragen van het bestuur. In de huidige politieke verhoudingen wordt een stijl van besturen gevraagd die mij minder past. Ik dank alle Vlaardingers, medewerkers van de gemeente, politie en brandweer en alle anderen die mij in de afgelopen jaren geholpen hebben, voor hun inzet, ondersteuning en liefde. Het gaat u allen goed!”


Burgemeester Annemiek Jetten tijdens Vlaardingen 1018 feest


Reactie (11 van de 14) fractievoorzitters op aftreden burgemeester :

“Vandaag heeft de burgemeester de fractievoorzitters geïnformeerd dat zij haar ontslag indient. Ondergetekende fracties danken de burgemeester voor haar inzet voor Vlaardingen. Tijdens drie bestuurlijk onrustige jaren heeft zij haar best gedaan om de stad verder te brengen. We vinden het een moedig besluit waarbij zij het belang van de stad voorop zet.”

 

Namens de fracties van PvdA, AOV, VV2000/Leefbaar Vlaardingen, GroenLinks, VVD, ChristenUnie-SGP, CDA, D66, Fractie Kerkhof, Fractie Akça en ONS Vlaardingen.

 

tekstbron Gemeente Vlaardingen


2262 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 5 december 2019, 17:53