Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 7 juni 2020
matige regen 11° Matige regen

Laatste schiet demonstratie van 2019 van het Atlantikwall-museum

Dinsdag 5 november 2019, 21:16u

Laatste schiet demonstratie van 2019 van het Atlantikwall-museum

 

Zondag 10 november is de vierde en laatste schiet demonstratie van 2019 van het Atlantikwall-museum. Tijdens de excursie Normole 1943 gaan we terug naar 1943. De Flak-Batterie Nordmole was in de oorlog regelmatig actief. Met diverse stukken luchtafweergeschut werd geschoten op geallieerde vliegtuigen die over de Festung Hoek van Holland vlogen. Ervaar met deze rondleiding hoe de Duitse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bunkers leefden.


Bezoek de Flak-Batterie waar aan de hand van re-enacment het dagelijks leven wordt uitgebeeld. Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven bij de volgende objecten: Atlantikwall-Museum, bunker type 611, met daarin een Pak 40 7,5 cm antitankkanon, het 8,8 cm Flak luchtafweer kanon,  Flak 10,5 cm geschutsbeddingen en bunkertype 625b. Deze bunker is authentiek ingericht zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog. 


Luger P08


Tijdens de demonstratie as zondag staat de Luger P08 centraal. Dit wapen uit de Eerste Wereldoorlog was in de Tweede Wereldoorlog eigenlijk al verouderd en vervangen door de Walter P38. De Luger P08 was ingenieus gemaakt, maar ook erg storingsgevoelig. Het kniegewricht vergrendeling zorgde er voor dat patroon werd uitgeworpen en doorgeladen door de terugslag. Op het slagveld weigerde het pistool regelmatig door vuil of iets afwijkende munitie.

De Walter P38 was simpeler, goedkoper en betrouwbaarder. Ook in de Tweede Wereldoorlog was de Luger nog een geliefd wapen van de Duitse officieren vanwege de bijzondere constructie, precisie en ergonomische handgreep. Voor de geallieerde was de Luger P08 vervolgens een gewilde souvenir. Tijdens de demonstratie wordt er met de Luger P08 als de Walter P38 geschoten en kunnen bezoekers de wapens van dichtbij bekijken.


Voor 10 november zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar, meer informatie op de site www.atlantikwall-museum.nl/nordmole-1943.html


Berichtbron Atlantikwall-Museum


619 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 5 november 2019, 21:28