Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 7 juni 2020
matige regen 12° Matige regen

Schermvereniging Trefpunt organiseert zaterdag 16 november een groot nationaal toernooi

Zondag 3 november 2019, 20:29u

Foto: Jeugdige schermers van Trefpunt


Schermvereniging Trefpunt organiseert zaterdag 16 november een groot nationaal toernooi

 

Regelmatig wordt er in Nederland een landelijk schermtoernooi voor de jeugd georganiseerd. Schermvereniging Trefpunt Vlaardingen heeft dit keer de handschoen opgenomen om als gastheer op te treden.

 

Het gaat hier om het zogenoemde Jeugdpuntentoernooi (JPT).

Dit JPT is een laagdrempelig toernooi voor alle schermers van 6 t/m 18 jaar. Ze worden tienmaal per jaar ergens in Nederland gehouden.

 

Doel van het JPT is om in een ontspannen sfeer een middag met elkaar te schermen binnen een groep die past bij leeftijd en schermervaring van de jeugdige schermers.

De schermers kunnen in deze toernooien punten verzamelen waarmee ze op een bepaald moment een diploma kunnen krijgen voor bijvoorbeeld 500 of 1.000 punten.

Door het grote aantal deelnemers is er altijd wel een groep te maken waar eenieder tot zijn of haar recht komt. Voor beginnende schermers is het dé manier om scherm- en wedstrijdervaring op te doen. Bovendien zijn JPT’s erg gezellig en populair.

 

Op zaterdag 16 november is het de beurt aan Trefpunt een JPT te organiseren. Om praktische redenen gebeurt dat niet in Vlaardingen, maar in de Margriethal in Schiedam.

 

Een mooie gelegenheid om eens te komen zien hoe zo’n toernooi verloopt.

De toegang is gratis.

Aanvang van het toernooi 13.00 uur, einde 16.00 uur.

 

 

tekst: jan Buijsse

 


445 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 november 2019, 20:32