Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 7 juni 2020
matige regen 11° Matige regen

Vlaardings Sportakkoord: Sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger!

Zondag 3 november 2019, 20:01u

Vlaardings Sportakkoord: Sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger!


Met ruim 20 handtekeningen onder het Vlaardings Sportakkoord slaan sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke partners en de gemeente Vlaardingen op zaterdag 2 november 2019 de handen ineen voor ‘sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger’. Naast het bevorderen van gezondheid willen de ondertekenaars met sport en bewegen ook andere doelen bereiken, zoals minder eenzaamheid en meer participatie en integratie.

 

Een onafhankelijke sportformateur bracht in het afgelopen jaar een groot aantal Vlaardingse partijen bij elkaar. Samen hebben zij besloten om voorrang te geven aan het bevorderen van sporten en bewegen voor iedereen (arm of rijk, oud of jong, met of zonder beperking), het nog vitaler maken van sport- en beweegaanbieders, het promoten van een positieve sportcultuur en het Vlaardingers mogelijk maken om een leven lang te sporten.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Wethouder Bart Bikkers ondertekend het Vlaardings Sportakkoord


Krachten bundelen
Wethouder Bart Bikkers heeft het akkoord ondertekend namens de gemeente Vlaardingen: “Ik vind het geweldig dat we nu nog sterker de krachten bundelen om Vlaardingers te laten sporten of bewegen. Niet alleen sportorganisaties doen mee, maar ook maatschappelijke organisaties als bijvoorbeeld ROGplus en Seniorenwelzijn.

 

We gaan nog meer en beter samenwerken, kennis delen en de verbinding zoeken. Ik heb er veel vertrouwen in: we hebben een sterk verenigingsleven, goede sportaccommodaties en deskundige ondersteuning en organisaties om Vlaardingers in beweging te krijgen. Bovendien is dit pas het begin: iedereen is welkom om aan te sluiten.”

 

Van Nationaal naar Lokaal Sportakkoord
De minister voor Medische Zorg en Sport heeft in de zomer van 2018 samen met de sportsector, gemeenten en maatschappelijke partners een Nationaal Sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen.

De gemeente Vlaardingen staat volledig achter de landelijke ambities. Nu het Vlaardings Sportakkoord ondertekend is, stelt het Rijk 40.000 euro beschikbaar om de uitvoering van het Vlaardings Sportakkoord te ondersteunen. Een kernteam gaat aan de slag met alle ideeën die in de afgelopen periode zijn verzameld om sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger te krijgen.


tekst Gemeente Vlaardingen / foto's van FB Bart Bikkers


447 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 november 2019, 20:07