Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 24 september 2023
licht bewolkt 16° Licht bewolkt

Nieuw bestuur Vlaardingen in Beweging

Maandag 17 september 2018, 14:07u

Nieuw bestuur ViB hangt haringschub in standbeeld


Sinds het voorjaar van 2018 was Vlaardingen in Beweging (ViB) op zoek naar nieuwe bestuursleden.

 

Maandagmorgen 17 september werd het bestuur in een nieuwe samenstelling voorgesteld aan Vlaardingen. Dit werd symbolisch gedaan door namens de stichting een ViB-schub aan het haringstandbeeld op de Westhavenkade toe te voegen.

 

De stichting Vlaardingen in Beweging (ViB) is in 2013 opgericht toen de gemeente Vlaardingen de uitvoering van het sportstimuleringsbeleid buiten haar ambtelijke organisatie plaatste. Sindsdien is ViB uitgegroeid tot een sportservice organisatie waar 15 medewerkers dagelijks zoveel mogelijk Vlaardingers in beweging proberen te krijgen en te houden.

 

In het voorjaar meldde dhr. Marchienus Siegers in de zomer af te treden als bestuurslid. Dhr. Siegers was bestuurslid sinds de oprichting van ViB en is altijd, naast zijn drukke baan als directeur van basisschool ‘t Ambacht, nauw betrokken geweest bij ViB. Mede dankzij zijn inspanningen kon ViB zich nestelen in een breed maatschappelijk netwerk binnen Vlaardingen.

 

Naar aanleiding van deze aankondiging gingen het bestuur en de directeur op zoek naar nieuwe bestuursleden. Deze zijn gevonden in de personen van dhr. Aad Verwater en dhr. Guus de Ruiter. Beide heren beschikken over een groot en divers netwerk en brengen een ruime ervaring als bestuurder mee naar het bestuur van ViB.

 

De nieuwe samenstelling van het bestuur is als volgt:

dhr. Tom Roovers - voorzitter, dhr. Guus de Ruiter - secretaris, dhr. Kees Clement - penningmeester en dhr. Aad Verwater algemeen lid. Om het bestuur te completeren zoekt ViB nog een vijfde bestuurslid.

 

Verbinden

Net als de stichting Haringkoppen Verbinden wil ook ViB zorgen voor verbinding in de stad. Sport en bewegen is niet alleen leuk om te doen maar kan ook bijdragen aan veel andere maatschappelijke doelen. Juist om die reden wil ViB zich nadrukkelijk inzetten op de verbinding met de vele maatschappelijke organisaties in het sociale domein. Het ophangen van een haringschub in het haringstandbeeld aan de Westhavenkade is hier een eerste symbolische stap in.

 

Blik op de toekomst

De organisatie van ViB heeft de afgelopen twee jaar, na de komst van de nieuwe directeur Marvin Visser, een intensieve ontwikkeling doorgemaakt. De bedrijfsvoering is geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd. Ook kristalliseert zich nu een nieuwe lange termijn visie, missie en manier van werken uit die de komende periode met de diverse partners in de stad zal worden besproken.

 

berichtbron VIB


2049 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 september 2018, 14:11